Skocz do zawartości

marwin69

OFFLINE Ostatnio: 16 10 2009 19:55
-----

Moje tematy

Problem z kartą graficzną Geforce 6600gt Pci-e

12 10 2009 - 21:51

Witam

Mam pewien problem, wydaje mi się, że wiąże się to z kartą graficzną. Któregoś pięknego dnia zawiesił mi się komputer, zrestartowałem go, w czasie ładowania biosu pokazały się wzdłuż monitora białe kropki/prostokąciki. Następnie na chwilę znikły (kiedy pokazała się następna 'plansza') po czym przy ładowaniu XP znów się pojawiły. Kiedy się już mój boski system załadował mignęła mi niebieska plansza z jakimś śmiesznym błędem i komputer sam się zrestartował i tak już do za przeproszeniem usranej śmierci. Piszę teraz z trybu awaryjnego(chociaż to działa). Teraz moje pytanie.
Czy to wina karty graficznej? Jeśli tak to co z tym zrobić, a jeśli nie, to co może być przyczyną?

Jeśli to karta graficzna i raczej nic się z tym nie da zrobić, to jaką kartę byście mi polecili do
mojego kochanego piecyka?(aktualnie zbyt dużo kasy nie mam, więc raczej interesują mnie karty do 150zł, byle by nie była gorsza od tej co mam teraz)

Mój zestaw:
AMD 3000+ Venice s939
Gigabyte K8MNF-9
1.5GB RAM, chyba TwinMos (o.O?)
GF 6600GT na PCI-E (nie była kręcona)
Zasilacz 450W firmy niestety nie pamiętam, nurkować pod biurko mi się nie chce, lecz jest to raczej jakiś sprzęt z niższej półki.