oto opis problemu -
2 dni temu wyłączyłem komputer w sposób normalny. Po jakiś 2/3 h włączam go ponownie no i widze komunikat "vstaldr is compressed" no i tylko zasada 3 króli ( restarcik ). Miałem system vista premium ( spróbowałem odzyskać system ) wszystko poszło elegancko, niby przywrócił z przed paru godzin, oficjalny restart i ten sam komunikat "vstaldr is compressed". długie siedzenie mnie czekało - uruchomiłem hirensa > acronic > dysk jest fizycznie widziany ale nie mogę wejśc na kompa.. no to czyszczenie biosa > oczywiście nie pomogło ;/ > dane juz miałem gdzieś.. no to formacik > nowe partycje > wkładam płytke > no i komunikat " Ntldr is missing " no i kupa ;/
Gdy wkładałem xp puszczałem instalacjeaż do 1 restartu, po którym powinna nastąpić instalacja juz końcowa. Restart był, ale zaczynał wszystko od początku ! ;/ Włożyłem płytke z vistą nawet nie pozowił mi wybrać "język instalacji"
ale że ja chciałem viste - no to formacik > nowy bios > płytka z vistą > i KUPA.... to samo co wtedy MIMO ŻE MOGĘ INSTALOWAĆ XP
fakt, że podczas instalacji xp prosi o pliki SCSI .. ( naciskam F6 ) ale i tak ich nie instaluje.. coś tam sobie myśli i dalej rusza.... instalacja się kończy i właśnie pisze z takiego Xp ;/
PYTANIE - CO TO KURNA JEST
POMOCY ! bo dojdzie do tego, ze kupie nowy dysk jak się wkór....
p.s - AHA, a czy może mieć na to płyta główna - ASUS M2N-E / dysk segate 160 gb 8 mb cache
Dzięki za szybkie odp.

Moja zawartość
Nie podano