Skocz do zawartości

markos23

OFFLINE Ostatnio: 05 11 2007 19:48
-----

Moje tematy

Korespondencja seryjna - WORD=EXCEL

02 11 2007 - 17:47

Witam serdecznie, mam nastepujacy problem [ i bardzo duzo zalezy od tego czy uda mi sie go rozwiazac do poniedzialku ]Mam 2 pliki utworzone w ktorejs z kolejnych wersji OFFICEa - nie wiem w ktorej.Jeden plik to word z gotowa tabela na wstawienie danych (jest to karta urzadzen) a drugi plik to plik excela gdzie jest specyfikacja kazdego komputera u mnie w pracy. Nie wszystkie dane maja byc pobrane do mojjej tabelki/tabelek w wordzie a tylko wybrane ... Problem jest nastepujacy - u mojej kolezanki z pracy na XP Pro z office`m 2003 wszystko pieknie dziala, u drugiej kolezanki na XP Pro z office`m 2000 nie da rady utworzyc korespondencji seryjnej pomiedzy tymi dwoma plikami ... a u mnie na komputerze na office 97 tez sie nie da a na dodatek word czasami sie wywala ...Na komputerze na ktorym to dziala zapisywalem te pliki tez jako pliki officea 97 ale i tak u mnie ani u kolezanki nie dziala ... tzn blad zaden nie wywala ale potem jak z rozwijanego menu mam wybrac jakie dane chce wstawic do jakiej tabeli to mam tylko cos tam cos tam ... pole 1, cos tam cos tam pole2 itp .... on nie widzi danych z excela ;/W domu na Office 2007 dziala wspaniale ale nie moge prywatnego lapka uzywac w pracy ;/ a moja szefowa chce to miec przed oczami zanim to zaczne drukowac ;/O co chodzi ? Czy nie ma jakiejs kompatybilnosci wstecznej ? robie cos zle ? Prosze o pomoc bo nie chce zeby moja glowa poleciala przez cos takiego ;/Jak wie ktos w czym moze byc problem to pieknie dziekuje za odpowiedz! Prosze mnie nawet potraktowac jak "idiote" i poprowadzic w razie czego krok po kroku jak jest mozliwosc to jakos zrobic bo juz nie wiem gdzie sie zglosic po pomoc :(MAM CZAS DO PONIEDZIALKU ;/ps. na forum nie takiego nie znalazlem ;)