Myślę że jak na tą kartę to i tak ładnie już poszła .
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: marceliii
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 23
- Odwiedzin: 815
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
Moje posty
W temacie: Problem z podkręceniem 7300gt sonic
01 01 2008 - 14:38
Ok , ale chciałbym ją jeszcze podkręcić łącznie z modyfikacją BIOS-u , tylko tera nie wiem czy radiatorki są niezbędne przy tak podwyższonym taktowaniu pamięci , czy poprostu ich montaż umożliwia wyższe ich podkręcenie ?

30 12 2007 - 09:18
OK , zmieniłem grę służącą do testów na NFS Carbon i wszystko już gra .
Teraz karta śmiga na zegarach 600/800 , i temp. GPU wynosi około 50 stopni , nie wiem tylko jaką temp. maja kości pamięci i tak się zastanawiam czy zakładać na nie jakieś radiatory , czy nic się nie stanie jak ich nie będę bardziej kręcił ?
Teraz karta śmiga na zegarach 600/800 , i temp. GPU wynosi około 50 stopni , nie wiem tylko jaką temp. maja kości pamięci i tak się zastanawiam czy zakładać na nie jakieś radiatory , czy nic się nie stanie jak ich nie będę bardziej kręcił ?
W temacie: Jakie chłodzenie na socket 478 ?
27 12 2007 - 15:29
Jeśli chodzi o chłodzenie wodne to raczej odpada , bo komp jest mojego młodszego brata i raczej matka nie zgodzi się na to żeby gdzieś koło biurka mu stała jakaś stara nagrzewnica z auta .
Co do zmiany procka , to co mi to da skoro on i tak będzie musiał chodzić na dość głośnym chłodzeniu B0x-owym , a teraz to przynajmniej jest naprawdę cisza .

A jak zmieniać procka , to raczej już na platformę 64 bitową , więc wiąże się to z troszkę większym wydatkiem o którym i tak będzie trzeba pomyśleć w najbliższym czasie .
Co do zmiany procka , to co mi to da skoro on i tak będzie musiał chodzić na dość głośnym chłodzeniu B0x-owym , a teraz to przynajmniej jest naprawdę cisza .
A jak zmieniać procka , to raczej już na platformę 64 bitową , więc wiąże się to z troszkę większym wydatkiem o którym i tak będzie trzeba pomyśleć w najbliższym czasie .
25 12 2007 - 19:29
Ok , zrobię to ale najpierw napiszę jak to wygląda na chwile obecną .
W Atitool udało mi się bez zwiech podkręcić GPU do 598 MHz , wyżej się nie da podnieść bo chyba w biosie karty jest zablokowane przekraczanie tej częstotliwości .
Pamięć bez problemu poszła na 750 MHz , dalej nie podnosiłem bo nie mam na niej radiatorów i nie chciałbym jej spalić .
W 3DMarku przy standardowych ustawieniach na moim kompie karta wycisła 8166 pkt. przy overclockingu na 550/750 wyciska 11268 pkt. i 3DMarka przechodzi bez żadnych zwiech i artów , ale załącze TDU i nawet przy rozdzielczości 800x600 i detalach na minimum , gra się tnie i sypie już przy filmiku pokazowym jak koleś podjeżdża samochodem do garażu .
O co chodzi , bo już nic nie rozumiem co jest nie tak ?
W Atitool udało mi się bez zwiech podkręcić GPU do 598 MHz , wyżej się nie da podnieść bo chyba w biosie karty jest zablokowane przekraczanie tej częstotliwości .
Pamięć bez problemu poszła na 750 MHz , dalej nie podnosiłem bo nie mam na niej radiatorów i nie chciałbym jej spalić .
W 3DMarku przy standardowych ustawieniach na moim kompie karta wycisła 8166 pkt. przy overclockingu na 550/750 wyciska 11268 pkt. i 3DMarka przechodzi bez żadnych zwiech i artów , ale załącze TDU i nawet przy rozdzielczości 800x600 i detalach na minimum , gra się tnie i sypie już przy filmiku pokazowym jak koleś podjeżdża samochodem do garażu .
O co chodzi , bo już nic nie rozumiem co jest nie tak ?
24 12 2007 - 18:43
hmmm , nie bo ich nie widzę nigdzie , po przełożeniu karty już nie było widać sterów od radzie .
Atitool chodził 6 godzi i się w końcu wkurzyłem i go wyłączyłem , bo ile można czekać aż znajdzie Vmax Gpu ?
Atitool chodził 6 godzi i się w końcu wkurzyłem i go wyłączyłem , bo ile można czekać aż znajdzie Vmax Gpu ?
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: marceliii
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość