Skocz do zawartości

magdam

OFFLINE Ostatnio: 01 08 2010 15:27
-----

Moje tematy

Drukarka i wifi

29 07 2010 - 12:19

Hej. Mam drukarke HP photosmart plus i router d-link di-524. Router podlacozny jest do modemu i do kompa. Chciałam bym podlaczyc druakrke przez wifi. Instalowałam ja z płyty załączonej do drukarki i wyswietli sie błąd

Komputer nie może połączyć się z drukarką pod adresem 'IP'. Może to być spowodowane przez oprogramowanie zapory sieciowej. Jeżeli korzystasz z oprogramowania zapory sieciowej, upewnij się, że adres UDP port 427 nie jest zablokowany dla ruchu wychodzącego i przychodzącego.

Komputer nie może połączyć się z drukarką o adresie 'IP'. Sprawdź wszystkie przewody. Sprawdź, czy drukarka, komputer i router są włączone i podłączone do sieci.

Zaporę mam wyłączona, w sieci udostępniłam drukarki i przesyłanie plików (nie wiem czy to potrzebne pisało tak w pomocy HP). Komputer nie widzi drukarki przez wifi za to drukarka 'mówi' ze jest podłączona do sieci, jeżeli każę jej drukować Stan konfiguracji sieci drukuje (wolno strasznie jej to idzie) ale wydrukowuje mi wszystkie informacje o sieci bezprzewodowej i w 'stanie' jest napisane ze połączone.