Hahaha, oczywiście chodziło o skylake powiem szczerze, że piszę z pracy na telefonie na szybko więc nawet nie zwróciłem uwagi dzięki za szybką odpowiedź, w takim razie będe śledził rynek i na pewno się tu odezwę za jakiś czas jeszcze spytam, lepiej jest zlecić składanie w serwisie, jak tak to części zamawiać samemu czy zaufać serwisowi czy może probować składać samemu?
Myślę, że fundusze ogarne za miesiąc/dwa, rozważałem opcje tych kart, tylko czy zmieszczę się wtedy w budżecie? Mocniejszy sprzęt oznacza kupno lepszego chłodzenia, czytałem, że w przypadku tych kart zalecane bedzie chłodzenie cieczą(?) A co sądzisz o tym żeby na razie wsadzić tam gtx970 g1 przy tej i7 (skyline to dobry wybór, ten model 6700k?) a ewentualnie za rok/dwa zainwestować w coś nawet mocniejszego niż gtx1080? Może pojawią sie karty 14 nm?
Od razu prosiłbym o propozycję na jakiś cały zestawik mniej więcej w jakiej cenie oczywiście juz z ewentualnym dodatkowym ssd, dodatkowym chłodzeniem czy obudową, z góry dzięki!