Skocz do zawartości

Zdjęcie

mBank - brak słów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Saletra

Saletra

Zaawansowany użytkownik

• 937 postów

Napisano 18 07 2011 - 11:38

Cześć,

Niedawno otwarłem drugi rachunek w mBanku skuszony ograniczeniem formalności, a właściwie ich brakiem w tym przypadku. O wprowadzeniu opłat za karty chyba już wszyscy wiemy (kiedy otwierałem rachunek, to jeszcze milczeli i reklamowali się, że mają wszystko za darmo).

Kolejny raz dzwoni babka z infolinii i wciska mi jakąś usługę chcąc dostać prowizję. Tekst mnie powalił:

aktywując za 5zł/mc obsługę wszystkich bankomatów, będzie pan mógł korzystać za darmo ze wszystkich bankomatów

I jeszcze mówi, że usługa jest przygotowana specjalnie tylko i wyłącznie dla mnie. Czy to nie przesada?

#2 kosa006

kosa006

Rap Fanatyk

• 761 postów

Napisano 18 07 2011 - 11:52

Jak zapłacisz 5zł/mc to będziesz mógł wypłacać ze wszystkich bankomatów czyli np z PKO itp. A jak nie masz tej usługi i pójdziesz wypłacić do PKO to zabierze Ci 5 zł za każde użycie bankomatu. To jest dobra usługa jak nie masz blisko siebie bankomatu z Mbanku. I nie zdziw się też że jeśli masz pełnoletność to będziesz musiał teraz płacić za kartę do bankomatu bo tak zarządził Mbank.

• 0

#3 Gość_cabana_*

Gość_cabana_*

Napisano 18 07 2011 - 12:10

Dlatego ja idę zakładać konto do BZ WBK :)
  • 0

#4 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 18 07 2011 - 12:32

Jeśli ktoś robi dużo wypłat z bankomatów różnych, to bardzo dobra opcja.
  • 0

#5 Saletra

Saletra

Zaawansowany użytkownik

• 937 postów

Napisano 18 07 2011 - 12:56

Ja nie zamierzam. Chodziło mi raczej o sam tekst konsultantki i ściemę, że usługa jest dostępna specjalnie dla mnie.

#6 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 18 07 2011 - 12:57

Ja tam sie przymierzam do AliorBank.pl
"0 zł za wszystkie bankomaty
0 zł za przelewy internetowe
0 zł za prowadzenie konta
0 zł za pakiet "Pomocni Fachowcy"
0 zł za pakiet "Osobisty Asystent""

http://www.aliorbank.pl/pl/klienci_indywidualni/konta_osobiste/konto_z_lokata_nocna
  • 0

#7 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 18 07 2011 - 15:25

Ja mam konto w Alior Bank, formalności ograniczone do minimum - żadnych powiadomień o stanie konta itp. Z karty zrezygnowałem bo opłaty są duże.
Karty tam już nie posiadam, bo jej utrzymanie kosztuje około 9złotych miesięcznie. 5 złotych za utrzymanie i kolejne 4 złote jeśli na konto nie przychodzi wpłata 2000 lub 1000złotych (studenci) na konto. Z tymi wpłatami to jedno wielkie oszustwo, bo kwota 2000 lub 1000 złotych to minimalna i dwie wpłaty po 1500 złotych wcale nas nie uprawniają do ulgi. Ponadto jaki student dostaje stypendium ponad 1000zł miesięcznie :).
Kiedyś mieli myk, że wystarczyło zablokować kartę na jeden dzień w miesiącu i opłata 5 złotych się zerowała, niestety już nie działa ten trick.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych