Skocz do zawartości

luzel

OFFLINE Ostatnio: 19 04 2008 17:45
-----

Moje posty

W temacie: kłopoty z windows installer

15 04 2008 - 00:21

Witam serdecznie
Sprubowałem użyć zaproponowanego przez CieBie narzędzia, lecz bez pozytywnego rezultatu. Przeszedłem więc do katalogu temp, gdzie msicu2.exe wyodrębnił potrzebne pliki. Z wiersza poleceń uruchomiłem msizapu pwsa?! oraz msizapu *wa!, jednakże oprócz informacji o usuwanych wpisach w rejestrze oraz folderów installatora windows żadnych innych pozytywnych zmian w systemie ów program nie naniósł. Zastanawiam się czy istnieje alternatywna metoda instalacji pakietów msi niekoniecznie w oparciu o windows installer tylko jakieś inne oprogramowanie pełniące identyczne zadanie. Za pomocą totalcommandera uruchomiłem również wtyczkę msi plus, jednakże za wyjątkiem podejrzenia plików wchodzących w skład danego pakietu potencjalnych możliwości instalacji niestety nie znalazłem.
Pozdrawiam serdecznie
Łukasz Żelechowski co raz bardziej zdesperowany.

W temacie: kłopoty z windows installer

14 04 2008 - 13:28

Witam serdecznie Podany przez Ciebie artykuł z basy wiedzy microsoft przestudiowałem, postąpiłem zgodnie z podanymi instrukcjami:
Rozpakowałem program instmsiw.exe poleceniem: instmsiw.exe /c /t:d:\installer z powodzeniem otrzymałem folder z plikami instalacyjnymi instalatora. Następnie zgodnie z poradami wydałem polecenie : msiinst.exe /i instmsi.msi /l*v d:\installer\installer.log /QB+ . Niestety otrzymuję ten sam komunikat jak podany w poprzednim poście. W załączeniu przesyłam log utworzony przez msiinst.exe Z poważaniem Łukasz Żelechowski