Skocz do zawartości

lumix88

OFFLINE Ostatnio: 31 12 2007 10:33
-----

Moje tematy

Błąd błąd pliku NTLDR podczas instalowania windows XP

25 12 2007 - 13:26

witam. mam czysty dysk sformatowany 80 GB.. ale niestety jak go podlaczam i wkladam plyte XP Zbootowana to nie chce sie instalwoac wystepuje blad BLAD PLIKU NTLDR czy jakos tak i nacisnij ctrl+alt+del aby uruchomic ponownie... ale to nic nie daje.... co moge zrobic zeby zaisntalowac na niego XP??. a moze da sie poprzez podlaczenie do komputera innego gdzie na dysku jest XP wlozyc plyte z Xp i sie zainstaluje na tamten

mam do dyspozycji dwa komputery jeden (na ktorym jestem teraz z procesorem Intel Celeron 1.70 CPU GHz) i na tym udalo mi sie zainstalowac XP na dysk samsunga 80gb.. ale jak podlaczam do swojego kompa z PLYTA GLOWNA ZINTEGROWANA GA-8I865P(-G) AGP 8X DUAL CHANNEL DDR INTEL 865P CHIPSET
GIGABITE PENTIUM 4 TITAN SERIES. TO NIE DZIALA TAM. Pokazuje na pierwszym ekranie gdzie pisze Testing ram....... na dole cdrom philips i samsung dysk twardy. ale w nastepnym ekranie juz nie pokazuje boot cdrom tak jak powinno.... i nie dziala. nie da sie nic wyskakuje albo blad pliku ntldr albo usun noscik lub dysk i zresetuj komputer. i nic... na tym kompie dysk dziala na tamtym MOIM nie ;/

http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-8i865p-g.html

bylem u kumpla, u niego instalowalem xp na moj dysk i zadnych problemow.. ale jak juz przyszedlem do siebie podlaczylem do siebie... niestety problem jest nadal...nie wiem co jest bo jak wlaczam kompa i na pierwszym ekranie monitora gdzie pisze procesor pamiec itd ( memory testing 13.....K OK nizej Primary master primary slave secondary master secondary slave to tu wykrywa i samsunga dysk i cdrom philipsa czy inne...) na nastepnym oknie gdzie jest taka jak by tabelka... na dole zawsze pisalo boot from cd ale teraz juz nie. nie wlacza sie komputer, wyskakuje jakis na nstepnym ekranie NIEBIESKi ekran z bledem ale znika tak szybko ze nic nie da sie przeczytac i komp sie restartuje... ;/