- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: luke'as90
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 9
- Odwiedzin: 604
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows 7 HP
0
Neutralna
Znajomi
luke'as90 nie posiada znajomych
Ostatnio byli
Brak ostatnio odwiedzających do wyświetlenia
Moje posty
W temacie: Prośba o pomoc w podjęciu decyzji co do wyboru konfiguracji. [4500zł]
11 08 2012 - 15:58
Czyli na przykład taki: http://www.morele.net/dysk-ssd-kingston-v-200-svp200s3-120?g-447924/ ?
W temacie: Prośba o pomoc w podjęciu decyzji co do wyboru konfiguracji. [4500zł]
11 08 2012 - 13:12
Dziękuje za trafną uwagę.
W zasadzie mógłbym kupić mniejszy, a co za tym idzie tańszy HDD (1TB), wtedy mogę sobie nawet pozwolić na zakup większego SDD.
Strona niedostępna - Czy to byłby lepszy wybór?
W zasadzie mógłbym kupić mniejszy, a co za tym idzie tańszy HDD (1TB), wtedy mogę sobie nawet pozwolić na zakup większego SDD.
Strona niedostępna - Czy to byłby lepszy wybór?
11 08 2012 - 12:28
Powyższa propozycja jest interesująca, no a parametry SSD są imponujące.
Czy ten model jest odpowiedni do mojej konfiguracji: http://www.morele.net/dysk-ssd-ocz-agility-3-agt3-25sat3-60g-398742/ ?
Czy ten model jest odpowiedni do mojej konfiguracji: http://www.morele.net/dysk-ssd-ocz-agility-3-agt3-25sat3-60g-398742/ ?
11 08 2012 - 09:37
Dziękuje za rady.
Teraz mogłem trochę zmodyfikować swoją propozycję zestawu, podaną powyżej w oparciu o Wasze porady z forum (Cena tego zestawu 4593 zł):
Procesor Intel Core i7 2600K.
Chłodzenie procesora Thermalright HR-02 - Macho (Jeśli procesor ma odblokowany mnożnik to jak się domyślam musi być do niego dobrany wydajny Cooler).
Płyta główna AsRock Z77 Pro4.
Pamięć Ram Kinsgton HyperX 1600Mhz 8 GB (2*4GB).
Dysk Twardy Dysk Western Digital Caviar Green, 3.5'', 2TB, SATA III, 64MB cache (WD20EARX).
Karta Graficzna Gigabyte GeForce GTX670 256 bit 2GB BBR5.
Zasilacz Corsair OCZ ZS Series 650W 80 Plus Bronze.
Nagrywarka - SAMSUNG SH-222BB/BEBE
Obudowa Thermaltake VN400A1W2N
Czy aktualna konfiguracja jest w porządku? Czy może jeszcze należałoby coś pozmieniać?
Co do SSD nie jestem póki co przekonany, są one praktycznie w cenie 10X większych HDD, czy są operacje na nich są o tyle od szybsze od tych na HDD, że tak wysoka cena jest na dziś dzień uzasadniona?
Teraz mogłem trochę zmodyfikować swoją propozycję zestawu, podaną powyżej w oparciu o Wasze porady z forum (Cena tego zestawu 4593 zł):
Procesor Intel Core i7 2600K.
Chłodzenie procesora Thermalright HR-02 - Macho (Jeśli procesor ma odblokowany mnożnik to jak się domyślam musi być do niego dobrany wydajny Cooler).
Płyta główna AsRock Z77 Pro4.
Pamięć Ram Kinsgton HyperX 1600Mhz 8 GB (2*4GB).
Dysk Twardy Dysk Western Digital Caviar Green, 3.5'', 2TB, SATA III, 64MB cache (WD20EARX).
Karta Graficzna Gigabyte GeForce GTX670 256 bit 2GB BBR5.
Zasilacz Corsair OCZ ZS Series 650W 80 Plus Bronze.
Nagrywarka - SAMSUNG SH-222BB/BEBE
Obudowa Thermaltake VN400A1W2N
Czy aktualna konfiguracja jest w porządku? Czy może jeszcze należałoby coś pozmieniać?
Co do SSD nie jestem póki co przekonany, są one praktycznie w cenie 10X większych HDD, czy są operacje na nich są o tyle od szybsze od tych na HDD, że tak wysoka cena jest na dziś dzień uzasadniona?
10 08 2012 - 17:58
Jeżeli chodzi o RAM, to taką ilośc mi doradzono w sklepie...
jeszcze jedna rzecz: Raczej się w OverClocking bawił nie będę (w przeszłosći dla pewnego procesora skończyło się to smiercią), dlatego czy potrzebny mi procesor z odblokowanym mnożnikiem?
jeszcze jedna rzecz: Raczej się w OverClocking bawił nie będę (w przeszłosći dla pewnego procesora skończyło się to smiercią), dlatego czy potrzebny mi procesor z odblokowanym mnożnikiem?
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: luke'as90
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość