- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: lukas8410
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 9
- Odwiedzin: 881
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows 7
0
Neutralna
Znajomi
lukas8410 nie posiada znajomych
Ostatnio byli
Brak ostatnio odwiedzających do wyświetlenia
Moje posty
W temacie: Proszę o opinie na temat zestawu komputerowego [ok. 4000]
09 05 2012 - 19:38
Haha!!! Masz 100% Racji, ona jednak ma CUDA, mój głupi błąd
09 05 2012 - 19:09
Jaki posiadasz dysk twardy, w Twoim przypadku przydałby się dysk SSD i na nim zainstalować Adobe oraz system
Jeden z moich dysków to: WD 400 AAKS
oraz 2x Samsung HD 502 HJ Spięte w Raid 0
Jeśli chcesz aby karta coś dodała od siebie do after effects to musisz wziąć nvidię.
No właśnie, ale czy ta NVIDIA musi mieć CUDA? Czy nie?
09 05 2012 - 18:44
Moja obudowa to:
Chieftec Uni MidiTower srebrno-czarna 400W (oczywiście zasilacz już jest inny, a z moim nowym zakupem będzie jeszcze mocniejszy).
Ogólnie masz rację Eizo robi świetne i okrutnie drogie monitory, ale o ile wiem potrzebne one są tylko grafikom pracującym nad materiałami do druku. Ja bynajmniej do nich nie należę
Hmm właśnie się spotrzegłem, że zarówno ten Twin Frozr jaki ja mam w opisie planowanego zakupu jak i ten, który Ty mi zaproponowałeś nie ma CUDA. Z tego co wiem natomiast ona w pewnym stopniu wspomaga, albo ma wspomagac (CS6) After effects. Niestety nie mam pewności, czy nie rozchodzi się tu wyłąćznie o karty z serii Quadro, kna które już z całą pewnością mnie nie stać.
Ehh zakupy sprzętu są zawsze takie trudne....
Chieftec Uni MidiTower srebrno-czarna 400W (oczywiście zasilacz już jest inny, a z moim nowym zakupem będzie jeszcze mocniejszy).
Ogólnie masz rację Eizo robi świetne i okrutnie drogie monitory, ale o ile wiem potrzebne one są tylko grafikom pracującym nad materiałami do druku. Ja bynajmniej do nich nie należę
Hmm właśnie się spotrzegłem, że zarówno ten Twin Frozr jaki ja mam w opisie planowanego zakupu jak i ten, który Ty mi zaproponowałeś nie ma CUDA. Z tego co wiem natomiast ona w pewnym stopniu wspomaga, albo ma wspomagac (CS6) After effects. Niestety nie mam pewności, czy nie rozchodzi się tu wyłąćznie o karty z serii Quadro, kna które już z całą pewnością mnie nie stać.
Ehh zakupy sprzętu są zawsze takie trudne....
09 05 2012 - 18:26
Rzeczywiście, cena plasuje się na podobnym poziomie, a opinie są bardzo pozytywne na temat tej karty. Przyznam jednak, że z jakiegoś nie do końca racjonalnego powodu obawiam się Radeonów. Swego czasu (kilka lat temu) był szum, że z radkami nie wszystko działa i że wiele gier jest konstruowanych pod Nvidię, czy ten "trend" nadal panuje?
09 05 2012 - 17:50
Celdur, 7970 odpada totalnie bo jest za droga, że nie wspomnę o GTX 670, który premierę ma rzekomo dopiero dnia jutrzejszego. Żeby jego cena spadła do poziomu przystępnego - wiadomo że im bliżej premiery tym bardziej ceny są absurdalnie wysokie - musiałbym poczekać kilka miesięcy, a tak się składa, że sprzęt chcę kupić już teraz.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: lukas8410
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość