Witam. Borykam się z pewnym problemem już od miesiąca, postanowilem napisać, ponieważ skończyly mi się już pomysly co może być nie tak. Mianowicie kupilem kartę graficzną Palit Sonic+ GeForce 8600 GT i po podlączeniu najpierw do konfiguracji opisanej poniżej w pkt. 1 jak i do konfiguracji w pkt.2 pojawia się taki sam problem - brak sygnalu z karty do monitora. Postaram się opisać to w kilku punktach.
1) Poprzednia konfiguracja, na której zaistnial problem :
- Procesor : Intel Pentium IV Prescott 530 3.0 GHz
- Plyta glówna : Asus P5LD2-VM
- Zasilacz : ModeCom Feel III-400
2) Obecna konfiguracja, na której pojawia się taki sam problem :
- Procesor : j.w
- Plyta glowna : Abit IP35-E
- Zasilacz : Amacrox Warrior-450
3) Karta jak się okazalo w sklepie komputerowym po podlączeniu do ModeCom Feel III-350 dziala bez problemu, więc wykluczam problem z zasilaczem. Niestety nie zapytalem sie jaki byl to zestaw, zależalo mi na sprawdzeniu, czy karta jest sprawna.
4) Zresetowalem BIOS na obydwu plytach glównych, . sprawdzalem na dwóch monitorach - Samsung SyncMaster 191T i Sony SDM-HX73, kable cyfrowe DVI-D i DVI-I, a także analogowy przez przejściówkę DVI, dodatkowo w konf. 1 ustawilem BOOT PRIORITY na PCI EXPRESS, nic nie pomoglo - brak sygnalu.
Wydaje mi się, że sprawdzilem wszystko, co w takich wypadkach można sprawdzić, oprócz procesora. Czy jest możliwy konflikt przerwań między procesorem, a moją kartą ? Procesor jest jedyną częścią wspólną obydwu konfiguracji, na których zaistnial problem. Niestety nie mogę tego przetestować, gdyż nie mam innego procesora. Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
Łukasz Karwacki
lukarwacki

Moja zawartość
Nie podano