Witam, zakupiłem karte SB Live 5.1 Sb0220 po włożeniu w pc komputer najpierw wykrył kartę lecz nie sterowniki. Pobrałem stery podczas intstalacji wywaliło błąd dysku komputer się wyłaczył. Po próbie uruchomienia nie chciał się włączyć znów błąd dysku. Po wyciągnięciu karty i włożeniu w inny slot komputer się uruchomił ale ciągle wyskakiwało że explorer przestał odpowiadać i większość programów nie działało. W tym czasie zainstalowałem inne stery i komputer całkiem się wyłaczył przy instalacji. Po wyjęciu karty całkiem komputer pracuję normalnie. Usunąłem śmieci po tych sterwonikach. Konfiguracja to :
Windows 7 32 bit
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-P41-ES3G (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Karta dźwiękowa Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] ( integra)
Możecie jakoś pomóc?
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: lucrah
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 6
- Odwiedzin: 574
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
windows 7
0
Neutralna
Znajomi
lucrah nie posiada znajomych
Moje tematy
Nie wyrywa Sound Blaster 0220 live 5.1 po restarcie
17 10 2011 - 23:36
Fujitsu Amilo nie włącza się migają 3 diody
23 09 2011 - 11:53
Witam,
koleżanka dała mi do naprawy laptopa Fujitsu Amilo. Problem polega na tym, że odpala normalnie się włączają wiatraki, lecz na ekranie nic się nie pojawia i po paru sekundach świeci się tylko ładowanie baterii i migają 3 diody ( wszystkie na raz co sekundę ). Stało się tak gdy koleżanka podpięła lapka do gniazdka w domu, było to po burzy ( nie w czasie burzy tylko PO ). Gniazdko się spaliło i laptop umarł. Myślę, że to pewnie płyta główna się spaliła. Wymiana jej nie jest opłacalna, może jednak macie jakieś inne pomysły? Może to tylko coś na płycie głównej a nie cała płyta? Proszę o pomoc.
koleżanka dała mi do naprawy laptopa Fujitsu Amilo. Problem polega na tym, że odpala normalnie się włączają wiatraki, lecz na ekranie nic się nie pojawia i po paru sekundach świeci się tylko ładowanie baterii i migają 3 diody ( wszystkie na raz co sekundę ). Stało się tak gdy koleżanka podpięła lapka do gniazdka w domu, było to po burzy ( nie w czasie burzy tylko PO ). Gniazdko się spaliło i laptop umarł. Myślę, że to pewnie płyta główna się spaliła. Wymiana jej nie jest opłacalna, może jednak macie jakieś inne pomysły? Może to tylko coś na płycie głównej a nie cała płyta? Proszę o pomoc.
FUJITSU SIEMENS AMILO Li 1718 - problem z HDD
21 09 2011 - 15:55
Witam,
pewnego razu gdy uruchamiałem laptopa nie załapał windows tylko pojawił się napis : A disk read error occurred. Press ctr+alt+del to restart.
No i ciągle wyświetla się to samo. Format nie wchodzi w grę ponieważ mam ważne dane na dysku. Probowałem wejść linuxem do systemu (live) mineło 30 minut zanim się właczył ciągle pokazywało jakieś błędy ale się uruchomił w końcu lecz nie za bardzo się znam na linuxach i nie wiem czy jest dostep do dysku przez tą wersje live? Jezeli tak to w jaki sposob? Czy moze jakiś inny sposob na odzyskanie danych? Czy wgl dam rade odzyskać dane czy dysk jest padniety? PRosze o pomoc i dziekuje z gory.
[uwaga=Abback]
Proszę o podanie modelu laptopa i umieszczenie go w temacie.[/uwaga]
zbootwalem pc program ERD Commander 2009. wykryło dwie partycje C i D
Do C:\ nie ma dostępu
Do D:\ dostałem się i są wszystkie dane
pewnego razu gdy uruchamiałem laptopa nie załapał windows tylko pojawił się napis : A disk read error occurred. Press ctr+alt+del to restart.
No i ciągle wyświetla się to samo. Format nie wchodzi w grę ponieważ mam ważne dane na dysku. Probowałem wejść linuxem do systemu (live) mineło 30 minut zanim się właczył ciągle pokazywało jakieś błędy ale się uruchomił w końcu lecz nie za bardzo się znam na linuxach i nie wiem czy jest dostep do dysku przez tą wersje live? Jezeli tak to w jaki sposob? Czy moze jakiś inny sposob na odzyskanie danych? Czy wgl dam rade odzyskać dane czy dysk jest padniety? PRosze o pomoc i dziekuje z gory.
[uwaga=Abback]
Proszę o podanie modelu laptopa i umieszczenie go w temacie.[/uwaga]
zbootwalem pc program ERD Commander 2009. wykryło dwie partycje C i D
Do C:\ nie ma dostępu
Do D:\ dostałem się i są wszystkie dane
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: lucrah
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość