Skocz do zawartości

luckyboy

OFFLINE Ostatnio: 15 08 2008 07:48
-----

Moje posty

W temacie: Czy pada mi dysk?

14 08 2008 - 21:15

A defragmentujesz ty czasami dysk? Jeśli nie to wiadomo, że wydajność będzie spadała..

Nie wiem co ma miec wspolnego defragmentacja z szybkoscia odczytu danego miejsca na dysku?? Nie zadalem pytania dlaczego coraz wolniej czyta mi jakis plik, tylko dany block dysku, w danym blocku moze byc jeden plik lub kilka blockow i nie ma to wplywu:)

Dołączę się do dyskusjii. Czy defragmentacja dysku wpływa na pliki się na nim znajdujące? TJ. Czy działa tak samo jak format?

Załozmy ze dysk jest ksiazka: defragmentacja to ulozenie stron po sobie kolejno abys nie tracil czasu na szukanie kolejnych nastepujacych po sobie stron. Natomiast format to albo usuniecie spisu tresci (abys nie dotarl do stron), albo calkowite usuniecie starych stron i zamiana na nowe czyste:)

W temacie: Filmiki z aparatu bez dźwięku

18 07 2008 - 19:48

Wylacznie kwestia kodeka w twoim kompie - pytanie: w jakim formacie zapisuje twoj aparat filmy?? Ja mialem taki problem z formatem *.mov

W temacie: Wydajność Home Premium vs. Ultimate

17 07 2008 - 08:03

Sprawdzilem sam - wynik: Home Premium chodzi o wiele szybciej (prawie jak XP), natomiast Ultimate muli co nie miara, wiem juz co kupic, pozdro;)

W temacie: problem po wyjściu ze stanu wstrzymania

17 07 2008 - 00:16

Sproboj zmienic stery do grafy moze pomoze, mi po czasie rozplywal sie dolny pasek, pozdro