Skocz do zawartości

liteonit1

OFFLINE Ostatnio: 14 02 2013 13:27
-----

Moje posty

W temacie: Radeon HD7770 pytanie do zaawansowanych o moc

14 02 2013 - 13:00

Jaki masz dokładnie monitor (czy są do niego dedykowane sterowniko?) oraz w jaki sposób łàczysz go z kartą?

BTW - wyłaczyłeś integrę w biosie?

Dedykowane sterowniki... kiedyś szukałem ale nie znalazłem, łączę go z kartą za pomocą przejściówki z DVI na analogówkę. Karta posiada złącza HDMI i cyfrowe DVI.

Zintegrowaną kartę nie wyłączyłem w BIOSie bo nie wiem dokładnie gdzie, a szukałem żeby tak zrobić i nie znalazłem ;/

Jak dotrzeć w BIOSie żeby wyłączyć zintegrowaną kartę?
Pozdrawiam

13 02 2013 - 18:51

Witam ponownie. Zakupiłem zasilacz Corsair VS 450W i Gigabyte Radeon HD7770 OC. Wszystko fajnie, sterowniki najnowsze zainstalowałem, tylko nie mogę zmienić rozdzielczości na 1680x1050 jaką jest zalecana dla mojego monitora. Monitor się wyłącza i pisze "Poza zakresem pracy 75.0 kHz / 60Hz"
Monitor to LG Flatron W2242S 22'. W grach to samo nie mogę nic zmienić, bo wyłącza się i pisze jak napisałem wcześniej. Co mam zrobić żeby działało?
Wcześniej na płycie głównej miałem zintegrowaną kartę tez Radeona. Ma to coś wspólnego, nie wiem wyłączyć ją jakoś w BIOSie czy w Windowsie?
Pozdrawiam!

07 02 2013 - 20:42

Sprawdź jaki masz dokładnie procesor bo taktowanie 2.2GHz jest za słabe do takiej karty i będzie ograniczana. Musiałbyś mieć co najmniej podkręconego Athlona II X2 250 a najlepiej Phenom II X2 555 lub X4 955.
Jeśli masz starego Athlona 64 X2 to tym bardziej taka karta nie ma sensu bo wyjdzie to samo jakbyś kupił używaną za 150zł i efekty będą takie same.

Czym sprawdzałeś/mierzyłeś ten zasilacz ?

Procesor mam Athlon II X2 250 3,01 GHz, (patrzyłem we właściwościach "Mojego Komputera") A czy podkręcany to nic nie robiłem z nim.

Zasilacz mierzyłem programem OCCT. Kolega polecił.

A więc co dalej?

07 02 2013 - 14:05

A co ma do tego procesor jak mam dobry i wystarczy. Poza tym znam wymagania karty, ale wiem że są haczyki i obejścia. Chcę i pytam się zaawansowanych czy zasilacz dobrej klasy 350W "uciągnie" innymi słowy Radka HD7770. Czy nie byłoby żadnych powikłań w późniejszym okresie użytkowania. Dodam że dużo pogrywam i chciałem w lepsze gierki Pograć na dobrych detalach.
Pytanie kieruję do znawców mojego przypadku, nie chcę danych skopiowanych ze strony producenta, bo je znam doskonale. Chciałbym fachową wypowiedź w mojej sprawie.
Pozdrawiam!