Skocz do zawartości

lisek1988

OFFLINE Ostatnio: 28 12 2007 10:27
-----

Moje tematy

AMILO 1718 - Partycja Ukryta - Vista

20 12 2007 - 09:18

Witam was mam maly problem.

Ostatnio zakupiłem sobie laptopa Fujitsu Siemens Amilo 1718.
Otwieram kartonik patre jest laptop sa ksiazeczki a gdzie sa jakies cd??
Nawet nie wiedzialem ze teraz jest to robione w sposob tak moze madry a moze glupi ze wszystko jest na partycji ukrytej ktora u mnie zajmuje 20gb.
Wiedz wlaczam komputerek ladnie Vista mi sie zainstalowala... ale doszedlem do wniosku po co mi jakas vista jak jest stary i poczciwy xp. Wiec odrazu plytka od xp wlozona i zainstalowany xp. Lecz pojawil sie taki problem ze nie ma sterownikow wszystkich pod xp .... min np grafa szaleje przy grach byle jaka gra i sie wiesza...wiec po dwoch dniach probuje zainstalowac z partycji ukrytej spowrotem viste... i co w laptopach najczesciej instlauje sie z pod klawisza F11, F12. Ale jak sie ma zainstalowany xp to klawisze te uruchamiaja czarne okienko z trybami awaryjnymi itd...wiec sie nie zastanawialem format:.
Ladnie format zakonczony uruchamiam kompa i co wyskakuje "Brak pliku NTXXXXX" no to nie wiedzialem juz o co chodzi wlozylem plyte od xp ...patrze zamiast 3 partycji w tym jedna 20gb ukrytej jedna 130gb...wiec jeszcze raz zainstalowalem xp i przez SP2 zrobilem te 230gb... ale tak czy siak bym chcial powrocic do visty i nie wiem jak to zrobic...i czy przypadkiem nie stracilem gwarancji przez te mieszanie z systemem...i przedwszystkim ze chyba nie ma tej partycji? Albo jakim programem moge zobacyzc partycje ukryta?

Partition Magic - Nie Widzi
Paragon Partition Menager - Nie Widzi

A przedewszystkim chce wrocic do Visty bo Amilo nie ma supportu pod XP i sterowniki do karty graf sa dosyc do nieczego ze przy 2gb ramu i przy tej niby karcie graficznej byle jaka gra sie wiesza. A moze macie jakies inne sterowniki?

A tutaj link do leptopa http://www.fujitsu-siemens.com.pl/home/pro...lo_li_1718.html