który router lepszy do neostrady
Napisano 15 02 2011 - 18:50
1. tp-link td-w8950nd
2. TP-LINK TD-W8901G
Bardzo dziękuję ze pomoc i pozdrawiam;)
Napisano 25 02 2011 - 19:11
Napisano 26 02 2011 - 10:15

Napisano 05 03 2011 - 10:55
Napisano 06 03 2011 - 12:04
Nie brałbym tp-linka, ze względu na ich awaryjność i niejednokrotne problemy ze stabilnością-to już zależy od modelu i wersji firmware. Dołóż trochę kasy do Netgeara DGN1000-jeśli ma być połowiczna N-ka, albo jeszcze lepiej do pełnego standardu N, czyli DGN2000. Oba routery mają wbudowany dobry modem ADSL2+. Drugi ma mocniejsze podzespoły, 2x więcej ramu i można w nim podmienić soft na nieoficjalny.
Ja mam tp-linka od dwóch lat.Włączony jest non stop i jakoś dziwnie nie chcę się zepsuć.Instalowałem kupę tp-linków swoim znajomym i nikt nie narzeka.Jak dla mnie jest to sprzęt typu skonfiguruj i zapomnij.Nie wiem skąd przekonanie o awaryjności i problemów ze stabilnością.Jak łącze jest OK to router jest też OK.Nie da się na nim może zainstalować alternatywnego oprogramowania,ale to co jest w zupełności wystarczy.
Napisano 06 03 2011 - 19:44
Napisano 10 03 2011 - 21:09
Instalowałem u kumpla tp-linka za 90zł i do tej pory ma z nim problemy. Wiesza się przy korzystaniu z torrenta, a czasami też przy zwykłym przeglądaniu neta. Może droższe modele chodzą lepiej, może on miał pecha, nie wiem. Za to za wspomniane modele Netgeara mogę spokojnie ręczyć, bo nigdy jeszcze nie miałem z nimi problemów. Czasami lepiej dołożyć parę groszy i mieć bezawaryjny sprzęt.Ja mam tp-linka od dwóch lat.Włączony jest non stop i jakoś dziwnie nie chcę się zepsuć.Instalowałem kupę tp-linków swoim znajomym i nikt nie narzeka.Jak dla mnie jest to sprzęt typu skonfiguruj i zapomnij.Nie wiem skąd przekonanie o awaryjności i problemów ze stabilnością.Jak łącze jest OK to router jest też OK.Nie da się na nim może zainstalować alternatywnego oprogramowania,ale to co jest w zupełności wystarczy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych