Skocz do zawartości

krymo

OFFLINE Ostatnio: 04 08 2007 22:02
-----

Moje posty

W temacie: Sieć działa, komputery się widzą, ale nie można wejść

03 08 2007 - 16:14

@shad
Ja też tak mam tyle że łączę się przez ruter.
Nawet na stacjonarnym(który ma xpa) udało mi się wejść na folder publiczny laptopa(który ma vistę home premium), lecz laptop nie widzi stacjonarnego, a próbowałm już wszystkiego.

W temacie: Problem z siecią lokalną.

02 08 2007 - 22:34

Dobra uzyskałem mały sukces.
Otóź po zainstalowaniu serv-u na desktopie i zalogowaniu się na serwer z laptopa(co było bezproblemowe) zauważyłem, żew końcu mogę wejść na laptopa na folder publiczny. Niestety nigdzie indziej bo laptop nie widzi nadal desktopa i nie mogę mu dać uprawnień ;/

02 08 2007 - 21:19

Mam jedną grupę roboczą WORKGROUP.
Mówiłem ,że desktop widzi lapka, ale lapek nie widzi w ogóle desktopa.

02 08 2007 - 20:02

Jeszcze żeby laptop chociaż widział drugi komputer to by było dobrze, ale jak on widzi tylko siebie i pliki tylko przez siebie udostępnione to coś jest nie tak.
EDIT: Czytałem gdzieś o jakimś programie serv-u i że to by działało podobnie jak sieć lokalna lecz zainstalowałem go i nie umiałem się nim obsługiwać.
Edit2: zauważyłem, że na gygy prędkość leci jak po lanie czyli około 250 kb/s(oczywiście to jest wifi to to nie jest tak naprawdę za dużo).

01 08 2007 - 18:12

Jeśli uważasz, że nie szukałem rozwiązań na tym forum to się grubo mylisz.
Już wcześniej stosowałem te rozwiązanie podane w temacie niżej lecz nie skutkowało.
Pamiętaj że na lapku mam viste, a na desktopie xpka.
Desktop widzi laptopa, ale nie może się z nim połączyć bo nie ma uprawniej bla bla.., a laptop widzi tylko siebie a deskopa w ogóle nie widzi!