Skocz do zawartości

kramer

OFFLINE Ostatnio: 26 10 2012 23:43
-----

Moje tematy

Uwaga na oszukujących pośredników finansowych

26 10 2012 - 23:42

Co myślicie o firmach finansowych. Z tego co mi wiadomo, firmy te w bardzo sprytny sposób naciągają swoich klientów, narażając ich na straty. Np. wysyłają na parodniowe wyjazdy, gdzie obiecują ogromne zyski, a tak naprawdę wpychają kilkuletnie programy inwestycyjne, które powodują spore straty finansowe u klientów. Zazwyczaj nie wspominają o bardzo dużych prowizjach i karach za przerwanie płacenia składek (lub mówią na ich temat w taki sposób, że ufny klient zupełnie niczego się nie domyśla) – taki klient, który po jakimś czasie pozna, że został naciągnięty nic nie może poradzić, bo jak zaprzestanie płacić, to traci niemal wszystkie – do tej pory zainwestowane, środki.
Dodatkowo, co także istotne, często osoby, które na takich wyjazdach prowadzą „szkolenia”, w ogóle nie mają wiedzy i potrzebnych umiejętności w tym zakresie. . Kurdę, podobno to Polska, niby miała być walka z takimi nieuczciwymi firmami, które naciągają naiwnych klientów, a tu żadnej reakcji, nadal działają w najlepsze... Irytuje mnie to.

PayTrade - da się zarobić?

20 10 2012 - 21:04

Jakiś czas temu usłyszałem o PayTrade, że to nowoczesny sposób zarabiania, który daje możliwość naprawdę dobrego zarobku. Z tego co udało mi się dowiedzieć (przeglądałem strony, fora itp.), to podobno nigdy nie zarobi się mniej niż w poprzednim miesiącu. Moim zdaniem wydaje się to być warte uwagi. Niestety większej ilości informacji nie ma, ale codziennie o 20:00 i w soboty o 11:00 na stronie www.paytrade.eu prowadzone są Webinary, na których każdy może poznać szczegóły. Ktoś już tam był i wie coś więcej?