Skocz do zawartości

kovalsoon

OFFLINE Ostatnio: 20 02 2008 18:23
-----

Moje posty

W temacie: Nowy zestaw. Proszę o pomoc. Do 4000,-

20 02 2008 - 18:27

to Ty chyba nie wiesz co mowisz ... pracuje w serwisie komputerowym i testowalem i jedna i druga grafe... wiadomo ze jest wydajniejsza ale nie tak bardzo i nie wspolmiernie do ceny ktora trzeba za nia dac.

W temacie: Gigabyte 8500 GT . Wada.

20 02 2008 - 18:25

heh to nie jest moja grafa. w serwisie komputerowym mialem taki problem myslalem ze ktos zna na to sposob bo to ze mozna dolozyc 50zl i miec 8600 to ja wiem :P

W temacie: Nowy zestaw. Proszę o pomoc. Do 4000,-

19 02 2008 - 18:33

co do dysku nie słuchaj nic o samsungach pracuje w serwisie komputerowym i musze powiedziec jedno ... samsungi niech się zajmą telewizorami i monitorami bo dyski im sie cholernie sypią... polecam seagate baracude 500gb z 32mb cache. co do grafy ... szczerze? nie potrzebne ... nie duzo gorsza jest 8600GTS a jej koszt o wiele mniejszy. Taka grafa uciagnie wszystkie gry ktore są obecnie na rynku i minie sporo czasu nim wyjdzie cos takiego co nie pojdzie. Co do ramu ... szedł bym w kingstona moze i slabszego bo na szynie 800 ale w 2 kosciach po 2gb w tym momencie masz 2 banki wolne no chyba ze sie skusisz na 8gb :( kosz ok 600zł za takie coś. Płyta główna ... odradzam abity i asusy ... polecam gigabyte z wlasnego doswiadczenia na serwisie idziemy w gigabyte i przez to mamy mniej reklamacji asus lubi sie psuc a abit za to co oferuje chce za duzo pieniedzy ... mysle ze mercedes wśród płyt głównych to GIGABYTE GA-P35-DS4. sam wygląd przyciąga.
Pytałes jeszcze o chłodzenie ... intel produkuje dobre chlodzenie ale nie dla osob ktore chca podkrecac kompa... jesli bardzo chcesz to polecam NorthQ. Chlodzenie 3 generacji bardzo ciche i wydajne. ewentualnie thermaltake typhoon.
Monitory samsung są bardzo dobre. Radzil bym mimo wszystko nie brac panoramicznego tylko np 940N+. Prosty w wyglądzie monitorek ale o bardzo dobvrych parametrach. Polecam.
Mam nadzieje że pomogłem. Jakieś pytania pisz na serwis@pcpoint.com.pl tam jestem zawsze na forum rzadziej.

W temacie: Jaki dysk do 350zł

19 02 2008 - 18:16

rozumiem ze dysk wewnętrzny satowy. do 350zł mozna kupic caviara 500gb z 16mb cache lecz gdybym miuał brac to wział bym seagate 500gb z 32mb cache za ok 370zł.

W temacie: Temperatury

19 02 2008 - 18:07

takich temperatur mozna tylko pozazdrościć ale patrzac na ilość obrotów FANów na minute to dosyć głośny masz ten sprzęcik :(