Skocz do zawartości

kosa1988

OFFLINE Ostatnio: 21 02 2010 16:52
-----

Moje tematy

przycinanie filmow /animacji

21 02 2010 - 00:12

Siema wszystkim , otoz mam taki problem ze sprzetem:
filmiki na youtube/ i pochodnych stronach nie sa wyswietlane plynnie, co 2 sekundy komputer regularnie "przytrzymuje" obraz na klatce przez chwile [ok 0.5 sekundy] przez co nie da sie ogladac ! ogolnie nie tylko animacje internetowe sie tak przycinaja, ale rowniez te ktore mam na dysku; przycinaja sie jednak tylko wtedy, gdy komputer wykonuje , oprocz odtwarzania, JAKIEKOLWIEK inne polecenie
przyklad: film na youtube tnie sie od samego poczatku , jesli pozostala czesc wciaz sie sciaga [nawet jesli sciagnelo sie juz 99% a ogladam od pierwszej minuty]
jakikolwiek filmik z animacja, nawet przy pisaniu tekstu komputer sie tnie, jesli w tym samym czasie pracuje tez nad innym poleceniem ,nawet jesli zajmuje to lacznie 10% pamieci i zuzycia procesora.

Strasznie wkurzajacy jest ten "efekt", nie mam pojecia z czego wynika, jedyna nieprawidlowoscia jaka zauwazylem jest zle podawana informacja nt zajetego meijsca na dysku [12 GB] chociaz wszystkie pliki na dysku zajmuja 5 GB. Czy to mozliwe , ze takie przycinanie jest wina dysku ?
przeskanowalem juz go programem do diagnostyki FUJITSU i chkdsk /r i chkdsk /f i nic nie wykrylo :wtf?:
przeskanowalem go tez kilkoma antywirusami,
laptop ma procesor 2 GB i 1 GB ramu wiec raczej nie powiniem sie przycinac przy byle gownie
/sorki jesli dalem do zlego dzialu

odswiezam pierwszy i ostatni raz :P