Skocz do zawartości

konrad180891

OFFLINE Ostatnio: 04 10 2008 09:05
-----

Moje tematy

Problem z konfiguracja routera

25 09 2008 - 21:09

Witam zakupiłem Router firmy INTELLINET WIRELESS ADSL 2+ BROADBAND MODEM ROUTER
do tego karty sieciowe EMTEC 802 Hg Wireless LAN na USB internet mam z Neostrady TP sytemy operacyjne na komputerach to Windows Home do niego za pomocą kabla sieciowego podłączam router I drugi computer ma XP profesjonal obydwa SP II . Problem polega na tym, że instaluje wszystko według instrukcji załączonej do produktów konfiguruje wszystko wedle zaleceń producenta lecz Internet ‘’niby’’ się łączy lecz nie wyświetla mi stron internetowych w opcjach panelu związanych z siecią trzeba mieć ustawione automatyczne pozyskiwanie IP tak ustawiłem i gdy użyłem opcji napraw sieć to jedyna rzecz której nie mógł wykonać to właśnie tego nie mógł wykonać a wiec ręcznie ustałem odpowiednie IP i w tedy podczas naprawy wykazał że sieć gotowa do pracy lecz i tak Internet nie działał.. w instrukcji narysowane jest ze powinny być tak jakby 3 profile lecz zajmują się jednym o nazwie GF wiec taki stworzyłem z odpowiednimi ustawieniami ponadto jeden z profilów który był już automatycznie nazywa się Inteligent i tam wykazuje nawet ze ma 98% sygnału.. nie wiem w czym jest błąd może ma to jeszcze jakieś znaczenie ale karta sieciowa jaka mam to REALTEK RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC #2 nie wiem może podałem za mało informacji lub napisałem coś nie jasno lecz jeśli miałby ktoś chęć mi pomóc będę bardzo wdzięczny. Moje GG 2715588 pozdro 600 !