Skocz do zawartości

konrad-ek

OFFLINE Ostatnio: 02 12 2007 19:44
-----

Moje posty

W temacie: Dwie karty graficzne na raz

01 12 2007 - 22:57

już sobie poradziłem i wszystko działa jak należy, dwie karty graficzne i do pięciu monitorów niezależnych mogę podłączyć :( jest gites, na jednym monitorze pulpit a na drugim tv :(

W temacie: Dwie karty graficzne na raz

01 12 2007 - 11:23

Wiem, że można kupić, ale zastanawiam się czy mając już coś takiego w ręce nie można by pokombinować. Poza tym czytałem jakiś czas temu o kartach TV bo chciałem kupić do PC, ale jedyny wniosek jaki wyciągnąłem to ten że te do 200zł zawsze mają jakąś wadę i dopiero powyżej tej granicy warto inwestować. Dlatego narazie wolę zostać przy tym co mam, kupię sobie jakąś nową za rok. A tymczasem zastanawiam się czy nie można by jakoś tego matroxa wykorzystać.
Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś debeściak, który mi pomoże.

W temacie: Problem z instalacją Windows XP

29 11 2007 - 19:29

a u mnie kumpel sprawdził jeszcze raz czy dysk na ATA rusza i ruszył, zainstalował na nim system i było ok, za pomocą Magic Partition coś tam naprawił na dysku SATA (nie wiem dokładnie co) i instalka w końcu ruszyła. Teraz ma system na SATA ale nie wiadomo czemu system nadal sie krzaczy przy po podłączeniu karty dźwiękowej i telewizyjnej. I jedna mała rzecz, oba gniazda SATA na płycie są troszku uszkodzone. Mianowicie ten plastik wokół gniazda jest nadłamany. Czy to mogło spowodować jego uszkodzenie, że dysk na SATA reagował tak a nie inaczej ?

27 11 2007 - 22:47

no niestety po wymianie zasilacza na TACENS Radix 410 dalej to samo, a format całego dysku nie jest możliwy bo to około 220 GB danych ;( druga rzecz o której nie mówiłem jeszcze to to, że był jeszcze drugi dysk IBM na ATA który po którymś restarcie kompa, przy instalacji, stanął i nie chciał zastartować, myśleliśmy że jest martwy, ale na innym kompie odpalał się bez problemu.
Czary mary co nie ?;(
Ja już nie wiem co to może być, pewnie płyta do wymiany :/

26 11 2007 - 19:57

kości pamięci to nie są, zapomniałem napisać że je też już wyciągaliśmy i wymienialiśmy. Kondensatorki też nie bo je sprawdzaliśmy na samym początku. Zasilacz to FEEL 350W jakiś no name, właśnie qpel ściga gościa któremu pożyczył inny,TACENS RADIX 410 . Czekamy aż odbierze telefon :)