Skocz do zawartości

Zdjęcie

konfiguracja adsl dlink g624t

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 graf_zero

graf_zero

Początkujący

• 25 postów

Napisano 11 01 2008 - 01:01

Witam
Mam problem z konfiguracją modemu jak w tytule czyli adsl dlink g624t używam do do neostrady. Ogólnie jest wszystko ok kilka kompów podłączonych i działa. Problem się pojawia w momencie gdy używam torrenta. Program azureus ciągle oznajmia że jest za natem, zamiast zielonych buziek mam niezadowolone żółte. Wyłączyłem NAT w modemie ale wtedy nie mogę się połaczyc z siecią co w takim wypadku dalej robić o_O
Zna ktoś może rozwiązanie na ten problem?

PS. zły dział prosze o przeniesienie do działu "Pozostały sprzęt"

• 0

#2 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 11 01 2008 - 10:28

Musisz sobie przekierowac porty

• 0

#3 graf_zero

graf_zero

Początkujący

• 25 postów

Napisano 11 01 2008 - 10:35

Musisz sobie przekierowac porty

Ok ok wielkie dzięki, ale jak to zrobić bo jeszcze do tego nie doszedłem nie za bardzo się na tym znam bo siecią się bawię od tygodnia. Może jakieś wskazówki bardziej dokładne :D No i taka jeszcze podpowiedź gdzie to zrobić - modem azureus czy winXP
  • 0

#4 Nurek

Nurek

• 3 586 postów

Napisano 11 01 2008 - 10:56

Przekierowujesz porty na routerze. Na początek sprawdź jakie jest ip routera, twoje ip i na którym porcie masz azureusa
  • 0

#5 graf_zero

graf_zero

Początkujący

• 25 postów

Napisano 11 01 2008 - 11:23

Przekierowujesz porty na routerze. Na początek sprawdź jakie jest ip routera, twoje ip i na którym porcie masz azureusa

Ok to wiem jakie mam ip i jakie jest ip routera port azureusa też znam. Tylko nie bardzo wiem gdzie to mam ustawić w routerze mam problem ze zlokalizowanie tego w opcjach i konfiguracji. :D
  • 0

#6 Nurek

Nurek

• 3 586 postów

Napisano 11 01 2008 - 20:47

Z tego co pamiętam to jest w zakładce advanced>virtual server

Innym rozwiązaniem jest dodanie swojego kompa do DMZ, ale wtedy jesteś bez ochrony firewalla

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych