Skocz do zawartości

konefffka

OFFLINE Ostatnio: 24 10 2007 10:49
-----

Moje tematy

Problem z polskimi znakami diakrytycznymi w Windowsie XP ENG

20 10 2007 - 16:28

Witam,

Wiem,że było już wiele podobnych tematów, i nie tylko na tym forum, ale żadne z dotychczas wypisywanych rozwiązań nie pomogło.

Otóż problem jest taki:

Mam Windowsa XP Professional z Service Pack 2 w wersji angielskiej. System jest orginalny. Jakoże miałem problemy z polskimi znakami i jako rozwiązanie zaproponowano mi dodatek MUI spolszczający system to też nabyłem taki (również orginalny), ale problem pozostał taki sam, a mianowicie w gadu-gadu i niektórych programach nie mam polskich znaków. Co zabawniejsze, w gadu-gadu mam polskie znaki w menu, ale w liście kontaktów już ich brakuje i oczywiście podczas rozmowy również ich nie ma. Mam ostatnia wersje gadu-gadu, ale zmieniałem też na wcześneijsze i było dokładnie to samo.
W opcjach językowych wszystko jest ustawione tak jak powinno być na 100%.

Bardzo bym prosił o jakieś wskazówki, gdyż jest to bardzo irytujące.
Dodam jeszcze,że zamiast polskich znaków pojawiają się rosyjskie bukwy.

Problem z CPU FAN SPEED

07 10 2007 - 13:55

Witam, mam problem - mam procesor Intel Core 2 Duo E4400 i do tego boxowe chłodzenie, do tego płyta MSI P35 NEO 2 FIR. Miałem małe probłemy z temperaturą procesora, więc nałożyłem na niego pastę, założyłem chłodzenie, odpalam Windowsa, po czym program Dual Core Center (dodany do płyty) pokazuje, że wiatraczek nie obraca się. Zdjąłem natychmiast obudowę i okazało się, że wszystko działa. Odpaliłem ponownie komputer, wszedłem do BIOSU i również wynika z opisu iż wiatraczek nie działa. Zrobiłem update BIOSu i dalej to samo.
Co możę być przyczyną? I czy należy się tym przjemować , czy najważniejsze "żeby się kręciło" a co pokazuje program to wszystko jedno?
Z góry dziękuje za pomoc.

Monitor do grafiki do 1200 zł

02 10 2007 - 11:46

Witam, poszukuje mniotora do grafiki 2d/3d...czy w tej cenie mogę dostać coś przyzwoitego? Z góry dziękuje za pomoc.

Komputer do grafiki do 2600zł?

01 10 2007 - 10:50

Witam,
Chcę złożyć komputer do grafiki (głównie 2D choć w 3D też czasem byłoby coś robione). Zestaw miałby być bez monitora. Co polecacie? Z góry dziękuje za pomoc.

Czy potrzebny zasilacz 450W?

24 09 2007 - 20:39

Witam,
Właśnie składam komputer, którego parametry są następujące:

Intel Core 2 Duo E4400 2Ghz

Mobo: MSI P35 NEO2-FIR, Crossfire

Grafika: ASUS EAH2600XT RADEON EAH2600XT 256MB DDR3

HDD: Seagate Barracuda 7200.10;250 GB SATA II , 8Mb

RAM DDR1 800Mhz Kingmax CL5

Nagrywarka CDRW+DVRV LITE ON 16* 20A3H

i do tego Tuner Tv Leadtek Winfast TV 2000XP
--------------------------------------------------------------

czytałem, że przy takiej konfiguracji 400W powinno wystarczyć, ale gdzie indziej widziałem, że doradzano 450W. Którą opcje wybrać? Dodam, że chciałbym trochę podkręcić procesor, ale nie jakoś ekstremalnie, tym bardziej, że do OC bardziej nadaje się E4300.

Aha i czy polecalibyście do tego jakieś dodatkowe chłodzenie?

Z góry dziękuje za pomoc.