komputer szwankuje
Rozpoczęty przez
butcher2712
, 28 05 2008 12:53
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 05 2008 - 12:53
Na początku chce zaznaczyc, że zanim udało mi sie tego posta napisac to z 4 razy zawiesił mi się komputer. Dlatego to jest rzecz bardzo ważna i chcę zebyscie mojego postu nie zignorowali i odpowiedzieli rzetelnie. PROSZĘ. OTóż, mam pewne zadanie do zrobienia i potzebuje do tego kumputera. Mam go długi czas od wakacji zeszłych i tylko raz musiałem go reinstalowac. ŻADNYCH PROBLEMÓW nie było. Dziś gdy włączyłem go rano się zawiesił, po raz drugi to samo. Później troszke popracowałem i były takie akcje jak nieodtwarzanie filmów, nieustanne błędy w programach i takie tam Tak jakby komputer ledwo pracował. Zdjąłem obudowe od kompa, troszke pomogło ale niewiele. Po prostu albo sie zawiesz ai musze restartowac, albo sa bledy w programach, lub czasem myszka padnie. Próbowałem tak godzine i nic nie daje. Zaznaczam, że wczoraj normalnie wszystko śmigało, a dzis wstaje i włączam i [beeep]. POMOCY!
Napisano 28 05 2008 - 12:56
Skanowałeś kompa antywirusem? Daj logi do działu bezpieczeństwa.
Sprawdzałeś temperatury?
Zasilacz ok?
Podaj w ogóle konfig kompa.
Sprawdzałeś temperatury?
Zasilacz ok?
Podaj w ogóle konfig kompa.
Napisano 28 05 2008 - 13:00
To nie bedzie sprawa związana z spftware...Ewidentnie komputer Ci sie przegrewa,lub masz problem z zasilka...
Postaraj sie zainstalowac program speedfan,lub wejdz do biosu i odnajdz funkcje,gdzie system poda Ci temperatury..Kup paste termoprzewodzaca,sciag radiator wraz z wenntylatorem,naloz nowa paste,zaloz....Wyczysc komputer z kurzu,wiatraki takze...Bedzie dzialac,nie boj nic
pozdrawiam
Daniel
Postaraj sie zainstalowac program speedfan,lub wejdz do biosu i odnajdz funkcje,gdzie system poda Ci temperatury..Kup paste termoprzewodzaca,sciag radiator wraz z wenntylatorem,naloz nowa paste,zaloz....Wyczysc komputer z kurzu,wiatraki takze...Bedzie dzialac,nie boj nic
pozdrawiam
Daniel
Napisano 28 05 2008 - 13:03
zgadzam sie z danielem... wyczyscic kompa z kurzu i poprawic przewodzenie temperatury z proca na radiator...
Napisano 28 05 2008 - 13:19
wielkie dzieki za chęc pomocy.
Ale jestem totalnym [beeep] w takich sprawach.
Jak mam sprawdzic temperature ? Jak sie upewnic czy zasilacz działa? (wiem ze sie wiatraczek kreci
)
A jak przetrzec kurze normalnie scierka, chusteczka ?( chodzi mi czy musze cos rozkrecac)
LOGI BEZPIECZENSTWA CO TO ???
Ale jestem totalnym [beeep] w takich sprawach.
Jak mam sprawdzic temperature ? Jak sie upewnic czy zasilacz działa? (wiem ze sie wiatraczek kreci
A jak przetrzec kurze normalnie scierka, chusteczka ?( chodzi mi czy musze cos rozkrecac)
LOGI BEZPIECZENSTWA CO TO ???
Napisano 28 05 2008 - 16:53
temperature sprawdzisz poprzez program speedfan, bardzo prosty w obsludze, instalujesz a on Ci pokazuje czy twoj proc sie nie jara przez przypadek
zasilacz na bank dziala bo inaczej bys wogole nie wlaczyl kompa, chodzi o to ze moze nie miec stabilnego napiecia i dlatego rozne dziwne rzeczy sie moga dziac... jak to sprawdzic? wez go do dobrego elektronika... co do kurzy bo najlepiej sprezone powietrze w puszce, wydatek 15zl. Musisz zdjac boczna obudowe od kompa i wydmuchac kompa a takze przedmuchac zasilacz... najlepiej by bylo zdjac radiator z wentylem od proca i uzupelnic zel termoprzewodzacy ktory jest miedzy procem a radiatorem (albo go wlasnie nie ma)
jesli to wszystko to za wiele dla Ciebie to proponuje zaniesc kompa do naprawy albo wezwac taki twór jak pogotowie komputerowe
Gość_Wojtex16_*
Napisano 29 05 2008 - 11:46
Chodzi o logi programu HijackThis i ComboFix (ale załóż nowy temat w dziale bezpieczeństwo i tam je umieszcz).LOGI BEZPIECZENSTWA CO TO ???
Jeśli nie wiesz jak je uzyskać to masz wszystko wyjaśnione na tym forum, wystarczy użyć wyszukiwarki na forum.
Napisano 31 05 2008 - 09:53
Poradziłem sobie już z tym, wystarczyło przeczyścic kompa. Dzięki Wielkie. Ale mam drugi problem
. Opisze go jako nowy temat/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych