Skocz do zawartości

Zdjęcie

komputer do wszystkiego (raczej gier) ok. 2500zł

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Ma1

Ma1

Nowy

• 2 postów

Napisano 22 06 2010 - 18:20

Witam!
Na wstępie sorki ,ze zakładam kolejny temat na cos co jest przypięte, ale tutaj mam "trochę" inną sytuacje.
Padł mi mój stary komp - staruszeczek P4 pod s478, którego kręciłem, starałem się przedłużyć mu żywot - niestety ostatnio padła (chyba) płyta główna.
Teraz po obliczeniach mam do wydania ok 2500zł (nie jest to jakas kwota zaporowa, ale chcialbym sie w niej zmieścić) i szukam kompa który posłuży mi do codziennego użytkowania dla studenta, w tym sporo do gier. Ze starej jednostki został mi napęd DVD, dysk 200GB na SATA, Scythe Mugen 2 rev.B + pasta coolabolatory liquid pro, 2 wiatraczki 80mm + 2 regulatory obrotów, chłodzenie northbridge Pentagram Freezone NP-40 Cu oraz zasilacz Neotec V4202 420W (ktory chyba juz sie raczej nie nada?).
Moje preferencje:
-komp będzie do OC dlatego czesci powinny być dobrane zeby ze soba współgrały dobrze. Zakładajmy ze od razu będę kręcił (do jakis przyzwoitych wartości zeby sie nie grzalo zbytnio przy normalnej pracy, a do gier to juz tyle ile fabryka dała) sprzęt dlatego stosunek wydajności procek/grafika weźmy juz po podkreceniu tak żeby nic nie ograniczało reszte sprzetu
-Chcialbym zeby był w miare cichy - odpada grafika lub płyta z wyjącym coolerem 24/7. Moze warto wziasc grafe z masywnyum radiatorem i podczepic osobny, cichy wiatraczek?
-Chcialbym zeby komp pracowal/dało sie na nim grac po OC przy zamknietej budzie

Mieszkam we Wroclawiu gdzie mam sklepy Proline.pl, Arest.pl, Komputronik.pl i wolalbym kupic cos w sklepie na miejscu (glownie w tym takie rzeczy jak grafa/dysk - czyli cos co moze paść i wtedy na miejscu latwiej sie zalatwia gwarancje niz wysyla kurierem na miesiac)

Z góry dzieki za pomoc dla wszystkich, jak podacie rozpiske to napiszcie czemu warto kupic taka czesc a nie inną. Moja wiedza na temat sprzetu i O/C byla kiedys calkiem spora, niestety zatrzymala sie przy sprzecie ktory mialem i teraz nie ogarniam :48322705:
Kompa chcialbym zlozyc jakos do końca lipca, ceny chyba z miesiaca na miesiac nie spadna jakos drastycznie ani zadna firma nie zamierza wypuscic nowego sprzetu, który spowoduje spadek ceny tego co chce kupic o 1/3???

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych