Skocz do zawartości

Zdjęcie

klopot z instalacja windows

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Izka

Izka

Nowy

• 0 postów

Napisano 22 11 2006 - 13:04

W trakcie instalacji windows, na etapie kopiowanie plików, wyskakuje mi komunikat: " błąd podczas kopiowania pliku". Instalator pyta się czy ponowić próbę skopiowania tego pliku, czy go pominąć, jednocześnie ostrzega, że jezeli go pominę, to system moze nie dzialac poprawnie. Niestety opcja powtornego skopiowania pliku dziala tylko dla niektorych plikow a pozostale musze pominąć. System probowalam instalować z roznych płytek - zawsze dzieje sie to samo, niezaleznie ktory windows instaluje(probowalam z XP, win2000, win2003). Poza tym zdarza się, ze przed etapem "kopiowania plikow", pojawia się niebieskie okno z informacją, ze system musial zakonczyc dzialanie, aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Dalej pisze, ze przyczyną moze byc nowy sprzet lub oprogramowanie ( nie dodawalam nowego sprzetu od dwoch lat) i nalezy wylaczyc na poziomie biosu stronicowanie i buforowanie. Jesli chodzi o bios jestem zielona - nie wiem jak sie do tego zabrać. Prosze o jakies wskazowki.
Jaka moze byc przyczyna opisanych wyzej problemow?

• 0

#2 pisarz

pisarz

Komornik

• 690 postów

Napisano 22 11 2006 - 13:32

Czy system jest oryginalny?

• 0

#3 GMac

GMac

Nowy

• 1 postów

Napisano 27 11 2006 - 09:56

Mozliwosci 3:
1. Porysowana orginalna plyta.
2. Porysowana nagrywana plyta lub z bledami powstalymi podczas nagrywania
3. Jest jeszcze mozliwosc ze RAM strzelil ;) dlatego pojawiaja sie bledy przy kopiowaniu..
Pozdrówka.
  • 0

#4 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 06 12 2006 - 22:10

Obstawiam na błędy na dysku... Kasowanie wszystkich partycji i nowe zakładanie i dokładny format. Jak to nic nie da format programem producenta całkowite czyszczenie dysku, wiem bo miałem kilka razy podobnie :P

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych