Skocz do zawartości

klamra

OFFLINE Ostatnio: 04 08 2008 23:11
-----

Moje posty

W temacie: Komputer się nie uruchamia/zawiesza

04 08 2008 - 10:50

Problem F1 rozwiązałem grzbeiąc nieco w biosie ,ale komputer dalej mi sie zwiesza po 10 minutach ,a czasami zaraz po załadowaniu systemu czy może by to spowodowane grzaniem się karty graficznej bo jest dosc ciepła ,a wcześniej po dotkinięciu jej i przytrzymaniu z 3 sek. można było sie poparzyc teraz jest troche chłodniejsza ,ale wraz gorąca. Jest to karta tak jak pisałem wyżej Radeon Gainward HD 4870 512mb ddr5

czekam na odp. :) i dzięki za te które już są.

03 08 2008 - 11:33

Viste mam od wczoraj i nie bardzo sie w nij łapie ;/ nie mam napędu fdd

A o co chodzi z tym komunikatem z F1 (na sasmym dole głownego posta jest)

03 08 2008 - 08:44

Witam.

Mam problem dotyczący resetowania/zawieszania sie mojego komputera. Kupywałem go na części raz ram ,potem karta graficzna itd. Uzbierałem złożyłem ,ale coś jest nie tak , system udało sie zainstalowac (Windows vista ultimate 64bit'y PL SP 1) lecz podczas instalacji sterowników od płyty głównej (Asus maximus extream) zaczął się wieszac na stałe (czyli konieczny reset). Udało mi sie po wielu próbach zainstalowac wszystkie sterowniki no i komputer działa dobrze przez godzine po czym sie zawiesza/resetuje. Dodam ,że możliwe jest ,że coś jest źle podłączone ponieważ podczas włączania koputera nie ma tego sygnału dźwiękowego piiiiiiiip.

Mój koputer to:
Procesor: Intel® core™ 2QUAD CPU Q9300 @ 2.50GHz 2.50GHz
Karta graficzna: Radeon Gainword HD4870 512mb ddr5
Płyta główna: Asus Maximus Extream
Ram: OCZ 2x po 1GB 1800MHz
Dysk twardy WD 1TB
Zasilacz: Cooler Master 800wat

System operacyjny: Windows Vista Ultimate Service Pack 1

Jak za mało danych to pytajcie.

Co radzicie?

I jeszcze mam pytanie nr. 2 Mam viste 64bitową ,ale maksymalnie moge ustawic 32 bity. Jak przestawic na 64bit'y?

Gdy właczam komputer narodziło sie 3 pytanie. Przed zaczęciem wczytywania sustemu wyskakuje mi kominukat: ''Known CPU is detected ,updating BIOS is required to unleash its FULL POWER! F1 to Resume'' - po mojemu oznacza to ,że aby system w pełni został wykorzystany trzeba zaaktualizowa BIOS i moje pytanie jak to zrobic? aby komputer poszedł dalej trzeba wcisnąc F1.