Skocz do zawartości

kgiel

OFFLINE Ostatnio: 14 12 2007 16:01
-----

Moje posty

W temacie: prosba o porade

14 12 2007 - 15:40

nie kupuj gotowych zestawów, mają duuużo mniejszą wydajność i potrafią być o 800-1000zł droższe, niż składaki. po drugie nie bierz quada, tylko C2D. Quad jest mniej wydajny i gorzej się podkręca od np Core 2 Duo E6850 3,0 GHz za tą samą cenę. Po trzecie myślę, że 450W tutaj to za mało :rolleyes:

ja bym właśnie miał taki zestaw za 1000zl mniej, ale rozumiem, ze i tak sie nie opylaa masz moze do polecenia jakis test/artykul na temat porownania Quada i tego C2D?

JA bym sie jeszcze zastanowil nad dyskiem. Segate nie jest uważany za bardzo cichy. Ja bym byl np za Samsungiem. MOze sie myle...

tak wlasnie tez slyszalem, ale czy Samsung nie jest przypadkiem awaryjny?moze lepiej WD?

jeżeli masz dyski na USB to ja na Twoim miejscu wziąłbym super szybkiego raptora , a że raptory są głośne to do tego weź wyciszenie HDD :)

fajny pomysl ale okropnie drogi ten dysk. natomiast wyciszenie mi sie podoba bo moge w nie wlozyc tego glosnego seagate

14 12 2007 - 14:11

Jeszcze takie pytanie.
Mam możliwość kupienia po niskiej cenie komputera HP Pavillion z serii m9000. On ma słabsze podzespoły niż zestaw, który złożyłem. Pytanie czy warto teraz kupować markowe komputery?

13 12 2007 - 16:58

Dziękuję za pomoc.
Oprócz dysku twardego myślałem o podobnym zestawieniu.

Czy 450W to nie za mało biorąc pod uwagę rozbudowę w przyszłości? Myślałem o Corsair 520HXEU. Czy ma sens?