Skocz do zawartości

kc9

OFFLINE Ostatnio: 29 02 2008 10:42
-----

Moje tematy

xp/vista - problem z NRTDL

28 02 2008 - 20:59

Witam! Przejde od razu do opisania problemu: Najpierw instalowałem xp potem viste. Mialem wiec 2 systemy i bootmenu przy uruchamianiu. Tak bylo do dzis kiedy to naszlo mnie na usuniecie xp w celu uzyskania wolnego miejsca. I jedna partycja to byla systemowa xp, 2ga to byla systemowa visty i trzecia to byla jakas tam normalna z danymi. Wszystkie chyba ustawione na 'primary'. W tym celu mialem zamiar zmienic ten xpkowy na 'logical' i go po prostu sformatowac. Z visty sie tego od tak zrobic nie da oczywiscie wiec sciaglem jakis tam program, ktory potrafil nawet od razu go sformatowac, wymagalo to restartu, po ktorym nie odpala mi sie vista pokazujac cos w stylu "blad/brak pliku? NRTDL". Zeby moc w ogole jakos dostac sie do neta zainstalowalem na tym sformatowanym dysku viste ale niesamowicie zalezy mi na szybkim odzyskaniu mozliwosci odpalenia tamtego systemu? Zdaje sobie sprawe ze przez moje dzialania skasowalem pewnie jakies pliki przez co mi nie odpala tej starej visty:/ Bardzo prosze o szybka pomoc!