Witam
Mam taki problem z laptopem który meczy mnie już od jakiegoś czasu i na razie nic nie pomaga.
Podczas ogladania filmów (czasem też kiedy słucham muzyki, ale bardzo rzadko) odtwarzacz się zawiesza, po prostu nagle jest totalna zwiecha systemu, trwa dokładnie minute i przez ten czas nie mogę zrobić prawie nic. Nie działa odpalenie menadżera poprzez alt+ctrl+del, nie moge włączyć żadnego nowego programu, a te które są włączone chwilę podziałają ale w ciągu tej minuty też się zawieszą. Wczytywanie stron także wtedy nie działa. Do oglądania filmów używam zwykle vlc playera, ale z innymi jest zwykle to samo. Do muzyki jest iTunes ale to zdarza się na szczęście sporadycznie.
Sprawdziłem użycie pamięci i procesora podczas takiej zwiechy, menadżer był włączony wcześniej i pokazał mi zużycie procesora na poziomie ok 12%, pamięć RAM w ok. 50% wyglądało to dość normalnie, w tle mam włączonego jedynie avasta+spybota, czasem też przeglądarke. Ogólnie utrzymuje porządek na laptopie, wyczyściłem go ccleanerem, nie mam właściwie żadnego 'podejrzanego' softu, w tle chodzi jak najmniej zapychaczy. Zwykle reset laptopa pomagał i po nim film leciał już normalnie, ale dzisiaj miałem wyjątkowa sytuacje że film sie ciął dosłownie co 5-10 minut, czasem nawet częściej nie dało się go praktycznie oglądać. Nie wiem czy to ma znaczenie że był w formacie .mp4. Laptop ma 4 lata, procek intel core2 duo 1,83 t5550, 3 giga ramu, grafika ati mobility radeon hd 3400 series, windows 7 64bit.
Co można na to poradzić?

Moja zawartość
Nie podano