Witam,
Moj komputer:
Pamiec: OCZ 2x 1gb 800 mhz Platinum REV2.0
Procesor: Core2duo E6420 2x2,13
Plyta glw: Gigabyte GA-965P-DS4
Karta graficzna: Galaxy GeForce 7900 256mb
Zasilacz: Chieftec 500w
Chlodzenie procka: Artic Cooling Freezer 7 Pro
Dysk: Seagete 320gb 16mb
System operacyjny: Windows XP
Problem:
Tydzien temu wylaczylem komputer wieczorem (wszystko dzialalo poprawnie), nastepnego dnia probowalem go wlaczyc jednak wlaczanie komputera dochodzilo do menu plyty glowniej (tam gdzie jest wybor wejscia np. do biosa lub boot menu itp) jednak wtedy juz sie komputer zawiesil, czasami odpalal sie komputer niby poprawnie ale jak cos probowalem robic w systemie to po kilku minutach sie resetowal i spowrotem bylo menu plyty glownej. Wylaczylem komputer, wyjalem praktycznie wszystkie czesci, ram, kartagraficzna, zasilacz, dysk, naped. To nie pomoglo. Wiem na pewno ze nie jest to wina zasilacza bo ostatnio wymienialem go i dzialo sie tak (zawieszanie komputera) przed oddaniem zasilacza i po odebraniu nowego - wiec na 100% to nie zasilacz. Karta graficzna tez watpie, procesor? - ma dobre chlodzenie - nie wiem, ale watpie ze to jego wina. Stawiam na kosci lub na plyte glowna, wyjalem jedna kosc ramu i dziala wszystko poprawnie, uruchamia sie system itp, za to jak mam dwie kosci to zawsze po kilku minutach resetuje mi sie komputer (czasami nawet pokazuje sie blue screen). Prawdopodobnie bede oddawal kosci na gwarancje, ale wole sie upewnic czy to na pewno one, moze to plyta glowna? moze pomoglby tylko format systemu?
Co o tym sadzicie?
Prosze o pomoc.
kastrat

Moja zawartość
Nie podano