Skocz do zawartości

kaktusss

OFFLINE Ostatnio: 20 04 2008 22:31
-----

Moje posty

W temacie: Aktywacja Visty na innej płycie głównej

15 04 2008 - 20:19

Jak dzwoniłeś to rozmawiałeś z jakąś żywą osobą czy z automatem?

Najpierw miałem problem z tym automatem ,ale pózniej baba odebrała i przekierowała mnie na automat , wprowadziłem podane cyfry ...... to było za pierwszym razem. Jak zrobiłem formata na tej samej płycie to myslałem , że już mi się aktywuje automatycznie a tu nie i musiałem jeszcze raz zrobić to samo , ale to już automat .....

ile razy można aktywować vistę ? w nieskończoność ? czy są jakieś limity ?

15 04 2008 - 14:47

a ile razy można robić takie aktywacje do ilu razy ? bo raz zrobiłem przez telefon , a jak pózniej sformatowałem dysk to musiałem ponownie dzwonić i robić to samo bo mi nie chciał się automotycznie aktywować.

09 04 2008 - 19:59

Jakby się nie chciała aktywowac to dzwonisz to MS i mówisz że padła ci płyta, wymienili ci w serwisie, ale masz teraz problem z systemem - aktywują ci ręcznie

tego nie kumam jak ręcznie na czy to polega ?

W temacie: Zmiana grafiki - wiesza mi się system

07 04 2008 - 17:50

Dzięki za info

W temacie: Zmiana grafiki - wiesza mi się system

07 04 2008 - 16:38

na starej pracującej karcie usuń wszystkie sterowniki, następnie usuń samo urządzenie, wyłącz komputer.
zainstaluj nowa kartę w pc i uruchom komputer, wgraj nowe sterowniki.
sprawdź czy ta karta nie ma dodatkowego zasilania bu nie obciążała zasilania płyty.
jaki zasilacz , marka, bo to że pisze 400w to może być zwykły bajer

stery pod radeona 9250 były systemowe tak ,że nie usuwałem ich , a Vista nawet wykryła automatyczni i zainstalowała stery pod radeona x800gto nawet nie musiałem instalować sterowników , aero Glass wszystko działało bez problemów , kartę podłączyłem do zasilacza , Zasilacz to colors-it .Z tym GF 7300 GT podobnie tak samo system mi się wieszał , sytuacja podobna ,

co mam kupić tańszą grafikę mnie wydajną którą się nie podłącza do zasilacza kablem ? żeby mi się nie zawieszał ? głównie mi zależy na tym żeby mi aero obsługiwał system, bo ten radeon 9250 nie obsługuje aero