Witam
Mam naprawde dziwny problem z kartą GeCube Radeon 9600 PRO 128Mb.
moj komputer: P4 3 GHz, 1 GB ram
Głównie chodzi o niska wydajnosc w grach (konkretnie counter strike source), ale po kolei.
1) everest wykrywa mi tą karte jako radeon 9600 (bez PRO)
2) w atitool ma ona taktowanie 400/400 (a nie 400/600 jak powinno byc w PRO)
to juz troche dziwne.
3) Meritum: przy wszystkich ustawieniach na high mam w cs:s 10 fps, ale zmieniajac tylko jakosc tekstur z high na medium mam w tym samym miejscu mam juz 60-70 fps (wtf??)
przy najwyzszej jakosci stojac pewien czas w jednym miejscu mam juz wiecej klatek, ale wystarczy obrót o 180 stopni i juz 10 lub mniej fps (problem z dogrywaniem tekstur?)
karta nie jest przetaktowana, na pamiecach sa aluminiowe radiatory naklejone taśmą, która była na nich od początku (firmy 3M)
wszytskie ustawienia w opcjach sterowników (omega 2.6.42 - odpowiednik catalyst 5.6) sa ustawione na high performance
podkrecalem lekko karte (rdzen i pamiec o 20 MHz) bez negatywnych skutków, jednak dziwi mnie najbardziej drastyczny spadek wydajnosci przy wysokich ustawieniach jakosci tekstur.
O dziwo wiecej fps mialem na karcie GeForce 4Ti 4200x8 128 Mb (przy wszytskich ustawieniach na high)
czytalem duzo tematów o radeonie 9600 na waszym forum i nie znalazlem odpowiedzi w zwiazku z moim dziwnym problemem.
z góry dziekuje za pomoc.
POZDRAWIAM!
ka_trzy

Moja zawartość
Nie podano