Proba zainstalowania XP na tej płycie kończy się fiaskiem.
Na samym początku po wykryciu urządzeń ukazuje się komunikat w stylu "NO DRIVERS HPT366" "NO INSTALED HDD" czy coś w tym stylu. Instalka startuje z płyty CD bez problemu, chcąc mu dograć sterowniki własne wciskam F6 on tam mieli coś i pokazuje się aby zainstalować sterowniki. Prosi o dyskietkę wkładam, niby instaluje przechodzi dalej do instalowania systemu i jak pierwszy raz chce ponownego uruchomienia systemu wtedy zaczynają się schody instalka nie rusza dalej.
Przegrzebałem internet w poszukiwaniu odpowiedzi, spora część osob ma podobne problemy, ściągnąłem zalecane sterowniki HPT366 ale za każdym razem jest to samo, probowałem zainstalować system na swoim kompie i przerzucić dysk na jego ale przy znajdowaniu sprzętu wykrywa ze w kompie jest HDD i CD-ROM ale dalej nic nie robi.
Ściągnąłem jeszcze jakieś sterowniki ze strony www.highpoint-tech.com jeszcze ich nie sprawdzałem, mają jakieś dziwne nazwy (r100-v123-0930.zip, hpt3xx-win64-0620.zip, HPT302-Win-1.23-0330.zip ha i nie wiem ktory zainstalować
Co najlepsze z win98 jest to samo.
Płyta głowna ABIT BE6, procesor jakiś celerona na Slot 1, pamięci chyba 164 MB jednym słowem złom ale.... nie moj komp nie wtrącam się.
Pozdrawiam czekam na info

Moja zawartość
Nie podano