Witam, od tygodnia borykam się z takim oto problemem. Z dnia na dzień komputer nie chcę się zamykać po kliknięciu na Start/Zamknij. Oto konfiguracja.
mobo: Gigabyte GA-EP45-UD3LR
psu: Corsair CMPSU-520HXEU
system: Windows 7 Ultimate 64 bit
Pierw próbowałem różnych wpisów do rejestru komend typu shutdown.exe -s -t 0 itd nic to nie dało. To postanowiłem zrobić formata i wgrać czysty system nic to nie dało. To przetestowałem to na ubuntu też nic nie dało także wina z powodu OSu odpada. No to zabrałem się za bios, dalem clear cmosa wgrany konfig default nic to nie dało. Zaktualizowałem bios z wersji f10 którą posiadałem na wersje f11 i dalej nic.
Podejrzewam jakiś błąd z rozdzielaniem zasilania na płycie i chciałbym otrzymać tutaj opinię ludzi na ten temat. Jakieś propozycje jak rozwiązać problem bez oddania jej do naprawy? Bo jeśli chodzi o wydajność, temperatury wszystko jest w jak najlepszym porządku orthosy i inne testery ok. W idle moj c2d e8400 ma 35 stopnii buda podobnie z 40. Nic nie otwierałem, nic nie robiłem w biosie. Po prostu wieczorem klikam zamknij i zamknęło bez problemu a na drugi dzień już nie chce komputera zamykać. Problem jest tylko z tym zamykaniem, OS się wyłącza, dysk słychać, że też ale zasilanie płyty nadal występuje. Ruszałem kabelkami wyłączałem napędy, wentylatory, kartę dzwiękową bez efektu. Ktoś się z tym spotkał? Czytałem w googlach, że wiele osób miało z tym problem ale tam była wina windowsa, czy to jakieś usługi czy to jakis kontroler zamulał. U mnie jest odwrotnie bo to nie tego wina, musi być coś po stronie biosu albo hardware tylko ja już po 5 dniach walki z tym nie mam sił by dalej z tym walczyć. Przepraszam, że napisałem to pewnie trochę nieskładnie ale piszę to z marszu i przelewam emocje "confusion" ... Pozdrawiam
tak się zachowuje klawiatura po tym jak dysk już się wyłączy a wentylatory dalej chodzą - http://www.sendspace.com/file/bloye5
k0m4nd0s

Moja zawartość
Nie podano