witam,
podlacze sie, bo nie moge zakladac nowych tematow. a mam problema:/
probowalem podlaczyc d-link 524 u kolegi. mam w domu taki sami po dlugich probach udalo mi sie podlaczyc. natomiast u kolegii po 2h juz nie mialem sil...
wszystko robilem wg instrukcji:
wlozylem plytke, podlaczylem router, wlozylem ethernet do modemu, wlaczylem go, podlaczylem ethernet do orutera, podlaczylem lan do routera i dalem next.
pojawilo sie okienko, zeby wpisac haslo. i tu 1 problem. u siebie tego nie mialem. ale po kilku minutach dalem ok nic nie wpisujac. i zainstalowalo sie:)
pozniej ustawienia w routerze:
wpisalem 192.68.0.1, login, haslo, krotka konfiguracja. nastepnie w zakladkach wan, lan, wirelless zrobilem tak jak mam u siebie. net nie dzialal. zauwazylem jednak, ze w opcji DNS same zera. wiec wpisalem taki DNS, jaki mam we wlasciwosciach polaczenia sieciowego... zaczyna sie na 62, czy 68.
i nic dalej nie dziala. cos probowalem pokombinowac i ustawilem przypadkowo, zeby logowal sie tylko z IP komputera, czyli koncowka 51. wylogowalo mnie i od tej pory nie moglem wejsc w ustawienia routera. pamietam, ze u sie tez tak zrobilem (przypadkowo), ale wpisywalem rozne koncowki, okazalo sie, ze zamiast 192.68.0.1 musialem wpisac IP, czy DNS routera i w koncu pojawil sie login. natomiast u kolegii nie moglem znalezc prawidlowego adresu:/
postanowilem poodlaczac jeszcze raz kable, wlozyc plytke i zainstalowac ponownie. i znowu pojawilo sie okienko z haslem. najpierw nic nie wpisalem, wyskoczylo bledne haslo. poznije wpisalem takie jakie dalem w ustawieniach routera, czyli prawidlowe (bo wczesniej zmienilem) i tez zle haslo. no i [beeep]. jeszcze raz odlaczylem kable i pojawil sie napis, zebym sprawdzil, czy podlaczylem ethernet... na koncu chcialem zresetowac router. trzymalem reste 30sekund, ale to samo z tym haslem...
no i tyle meczarni:/
prosze o pomoc! przynajmniej napiszcie jak mam sie teraz zalogowac do routera, z reszta moze sobie poradze.
bede bardzo wdzieczny za pomoc, pozdro:)
juventino

Moja zawartość
Nie podano