Skocz do zawartości

johnpol

OFFLINE Ostatnio: 18 10 2009 08:34
-----

Moje tematy

Skype przerywa metaliczne dźwięki

02 03 2009 - 22:12

łącze internetowe od roku- to samo, komp ze stacjonarnego na notebooka od 10 miesięcy
a problem jak wyżej -na pewno po mojej stronie bo po wykonaniu testowego połączenia z łączem testowym skype dokładnie jak w opisie a może nawet gorzej niż podczas rozmowy z kumplem ok 60% nagrania nie dało się zrozumieć.
Czy macie jakieś pomysły ?

laptop TOSHIBA L40-18W
dzwięk: Toshiba Bass Enhanced Sound System
sterownik:5.10.0.5470 (kodek ALC660)
sterowanie dźwiękiem ok filmy, muza, wszelki sygnały-powiadomienia wszystko działa
system: xp home
Wcześniej działał (jakieś 4 m-ce temu) nawet kamerkę podłączyłem i było OK.
Co najdziwniejsze to ogólnie skype bardzo wolno chodzi a dokładnie wejście w narzędzia, to mnie zastanowiło i po sprawdzeniu w menadżerze zadań okazało się że po naciśnięciu "opcje" komp myśli a stan (w menadżerze) zmienia się na brak odpowiedzi i po ok 3-4 sek pojawia się panel opcji.
Nie wiem czy nie jest to powiązane z problemami z grafiką
/roblem-z-grafik...tml#entry168639

Sterownik ekranu igxprd32 przestał normalnie pracować Windows XP

02 03 2009 - 21:30

Mam L40-18W po zainstalowania nowych sterowników (było to ok sierpnia 2008) ze stronki intela (do 965 express chipset family; grafika X3100) i raz na tydzień komp się wiesza i wyskakuje komunikat: Sterownik ekranu igxprd32 przestał normalnie pracować. Zapisz pracę i dokonaj ponownego uruchomienia systemu....
a przy tym komp przechodzi do grafiki VGA z najmniejszą ilością kolorów.
Co zrobić z tym fantem ?

i jeszcze co ciekawe najnowszy ster (dzisiaj testowałem) powoduje blokadę możliwości rozjaśnienia obrazu (najnowszy ster styczeń 2009 ale ten z listopada dawał identyczny efekt)