Skocz do zawartości

jaydblack

OFFLINE Ostatnio: 29 09 2014 17:40
-----

Moje posty

W temacie: DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET.

24 09 2014 - 20:09

Wejdź we właściwości połączenia sieciowego i dla protokołu TCP/IPv4 wprowadź te 2 adresy jako preferowany oraz alternatywny. Powinno to wyglądać tak
http://img442.imageshack.us/img442/4851/schowek01xw.jpg
Najlepiej użyj OpenDNS:
208.67.222.222
208.67.220.220

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

Niestety nic nie pomogło. Jeszcze jakieś pomysły?

Dodam jeszcze, że w menadżerze urządzeń, zakładce karty sieciowe, wyświetla się błąd z Kartą tunelowania Teredo - nie można uruchomić tego urządzenia (kod 10). Czy może to powodować ten problem?

23 09 2014 - 03:08

A więc tak: internetu właściwie nie ma (komunikat 'nie można połączyć się z internetem w przeglądarkach, brak możliwości zaktualizowania aplikacji etc.), natomiast komputer zachowuje się tak jakby dostęp do internetu był - tzn. w pasku zadań normalnie występuje połączenie, w centrum sieci i udostępniania również wszystko jest w porządku.

Jeżeli chodzi o komunikaty to poza jednym, występującym w Chromie (po rozwinięciu 'więcej' przy komunikacie 'nie można połączyć z internetem'):
DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET. Poza tym, nic.

Właśnie ten brak jakichkolwiek wskazówek jest dziwny. Jestem pewien, że to nie dostawca internetu ani modem, bo przecież internet normalnie chodzi na innych urządzeniach. Raczej nie jest to żaden wirus, bo przeskanowałem kompa kilkoma różnymi programami (owszem wykryło tam parę pierdół)i bez skutku . Z kartą sieciową wszystko raczej też jest ok, bo niby pingi odbiera... Może coś z konfiguracją karty sieciowej?

22 09 2014 - 22:19

Tak usunąłem.
Reinstalacja nie pomogła.

22 09 2014 - 20:40

Problem występuje w każdej przeglądarce.
Zdążyłem wykonać skana tym programem, ale, mimo wykrycia kilku rzeczy, problem wciąż występuje.