HAHAHAHA wyjąłem dysk i odpaliłem z cd
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: jarson
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 7
- Odwiedzin: 1 038
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
0
Neutralna
Moje posty
W temacie: PILNIE PROSZĘ O POMOC //Primary master hard disk error
17 07 2007 - 19:09
sprawdzałem wszystkie jakie miał qumpel a w domu mam bootowalnego na 100% knopixa, a wiem ze tak trzeba ustawić w biosie
ale to nie działa nawet jak zmienie priorytet
bo od początku zmieniałem zeby dobrze było
wyjmę dysk i dopiero odpale i zmienie priorytet i moze odpali. Bez dysku a płyty dziabne knopixa i moze pójdzie .... a dysku nie bedize
!
knoppix działą
!
! teraz spróbuje jeszcze raz:) z dyskiem ... ale wiadom oz echodzi
17 07 2007 - 18:06
Witam ponownie 
Dzisiaj byłem u qumpla i sprawdzaliśmy linuxy z boota z cd i z pendrive'a. Niestety żadną metdą i żadna dystrybucja nie działała.... ten sam tekst wyskakuje ....
może to głupio i totalnie amatorsko brzmieć ?? ale w lapach nie ma tak ze dysk musi być ?? i sprawny ?? moze to jakoś zależne jest .... w sumie to pomysły mi sie juz powoli kończą ... i nie bardzo wiem co z tym zrobic .... Jeśli chodzi o sam bios ... to powiem szczerze tak ubogiego w opcje to ja jeszcze nie widziałem... a troszkę widziałem juz ... to jest dopiero .... moge screeny wysłać ... ale tam nie ma nawet c owybrać za bardzo hehehe.
Jesli chodzi o ten dysk to spróbuje wyjąć go totalnie i dopiero zbootować i moze wtedy dziabnie ...
odezwe sie jak to spróbuje
Dzisiaj byłem u qumpla i sprawdzaliśmy linuxy z boota z cd i z pendrive'a. Niestety żadną metdą i żadna dystrybucja nie działała.... ten sam tekst wyskakuje ....
Jesli chodzi o ten dysk to spróbuje wyjąć go totalnie i dopiero zbootować i moze wtedy dziabnie ...
odezwe sie jak to spróbuje
16 07 2007 - 21:17
no mówiłem ze to trochę lipnie wyjdzie
ale wiesz o co chodzi w kazdym razie
. Jutro podepne linuxa i sprawdze moze coś sie wyjaśni, ale wezme ten dysk gdzieś i sie zobaczy najwyzej. a do lapa to dysk 2,5" <hmmm> z tego co wiem ... 3,5" to normalny taki duzy do PCeta
nieprawdaż ?? Dzieki za pomoc. Jak coś bede weidział to napisze. Pozdrawiam
16 07 2007 - 17:31
no to albo sie myle albo padł :>
przyłożylem ucho i słychac tyk tyk tyk tyk tyk tak dosłownie i po chwili tak jak sie płyta w napędize zaczyna odpalać taki jakby świst zaczynajacy sie (sorka za to co napisze ale zeby to odbrazowo przestawic) uuuuułłłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii coś takiego zeby
to on niby tak jakby sie próbowąłrozruszać uuuuuuł uuuuuuuł uuuuuułuuuuuuuuł i juz nie cyka a słysze tylko wentylator i widac błąd, nie slychac zeby dysk pracował tylko słysze wentylator
przyłożylem ucho i słychac tyk tyk tyk tyk tyk tak dosłownie i po chwili tak jak sie płyta w napędize zaczyna odpalać taki jakby świst zaczynajacy sie (sorka za to co napisze ale zeby to odbrazowo przestawic) uuuuułłłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii coś takiego zeby
16 07 2007 - 16:41
Tak napisałem ze w spadku
ale brat za granica jest, a on sie kompletnie nie zna na komputerach. Ja mam pojęcie, ale lapa pierwszy raz w zyciu mam do naprawy (w sumie zadna róznica wielka to czy to) ale nigdy takiego błedu nie spotkałem.
odkręciłem docisnąłem styki żeby była pewność.
Producent dysku twardego to Gitachi pod ATA 80 giga
http://www.averatec.com/products/portable/.../4200Series.asp
na dole sa dwie wersje, ja mam tę lepszą
Problem dalej jest bno sprawdzałem przed sekundą. Wersja biosu - 1.02AV
odkręciłem docisnąłem styki żeby była pewność.
Producent dysku twardego to Gitachi pod ATA 80 giga
http://www.averatec.com/products/portable/.../4200Series.asp
na dole sa dwie wersje, ja mam tę lepszą
Problem dalej jest bno sprawdzałem przed sekundą. Wersja biosu - 1.02AV
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: jarson
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość