Witam wszystkich.
Kilka dni temu zmodernizowałem kompa którego miałem od szeregu lat. Właściwie to została tylko obudowa i napędy CD-Rom, DVD-Rom i HDD. Poniżej wrzucę kilka informacji o włożonym sprzęcie:
CPU Type AMD Athlon XP, 1250 MHz (12.5 x 100),
Motherboard Name ASRock K7NF2-RAID (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Motherboard Chipset nVIDIA nForce2 Ultra 400
BIOS Type AMI (08/31/05)
Multimedia:
Audio Adapter C-Media CMI9739A/9761 @ nVIDIA MCP2-S - Audio Codec Interface
Audio Adapter nVIDIA MCP2-S - Audio Processing Unit (Dolby Digital)
Video Adapter NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (Microsoft Corporation) (64 MB)
3D Accelerator nVIDIA GeForce2 MX/MX 400
Jeśli będzie konieczność wrzucę resztę.
W czym problem... Otóż po włączeniu komputer chodzi jak burza w porównaniu ze starym sprzętem (850Mhz procesor Athlon i 320 Ram) ale tylko przez jakiś czas. Po około 15 min do 60 min od chwili włączenia pojawia się komunikat tyle że nie pamiętam teraz jaki coś tam wyślij raport o błędzie wyjątek Win32 coś tam. Zaraz zrestartuje kompa i wrzucę ten komunikat w osobnym poście. Po potwierdzeniu jest dźwięk systemowy natomiast zupełnie znika odtwarzanie dźwięków pozostałych tzn. MP3, WAV, Filmy we wszystkich znanych formatach. Co ciekawsze system pokazuje mi brak urządzeń audio w tym też mikrofonu.
Zainstalowany system to windows XP Prof, Programy: Office 2000 Premium, Nero Expres, Mozilla, Opera, Komerka, Oprogramowanie do PSC HP 1215, Oprogramowanie Motorola Phone Tools (podczas instalacji zgłaszane błędy "sterowniki niezgodne z XP" nie zwróciłem uwagi gdyż na poprzednim kompie też z XP chodził bez zastrzeżeń), oprogramowanie Sony Erikssona K510, MP4 Samsunga.
Czy może ktoś się spotkał z takim problemem.
jaro653

Moja zawartość
Nie podano