Skocz do zawartości

Zdjęcie

jak usunąć niepotrzebny found.000 zajmujący 7GB?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Xauron

Xauron

Nowy

• 3 postów

Napisano 02 09 2008 - 18:26

jak w temacie jest napisane chcę usunąć found.000 z chkdisk głupiej viśty śmiśty i mam problem bo wyskakuje wiadomość nie masz uprawnień do wykonania operacji. Ściągnąłem sunrise dla mojej viśty 64bit i włączyłem "przejęcie na własność" używam tego i jak próbuje kasować wyskakuje to samo, próbowałem też "ręcznie" przez zabezpieczenia i nie działa może coś źle robie?? POSIADAM VISTE ULTIMATE 64BIT oryginał, i nie wiem co zrobić a potrzebuje tego miejsca na sp1 bez którego nie da się żyć posiadając viśtę może znacie jakiś sposób albo program żeby to zrobić?? pls help

• 0

#2 Ugol.pl

Ugol.pl

Początkujący

• 26 postów

Napisano 02 09 2008 - 20:34

Może tak:
Właściwości: wejdź w zabezpieczenia -> zaawansowane -> właściciel i ustaw się jako właściciel. Następnie zamknij właściwości i wejdź jeszcze raz, ale tym razem w zabezpieczenia -> Edytuj..., tam przyznaj sobie pełną kontrolę.

Jeśli chcesz usunąć folder, najpierw spróbuj udostępnić ten folder poprzez udostępnianie zaawansowane (po zaznaczeniu checkbox'a kliknij na uprawnienia i zaznacz pełna kontrola). Jeśli to nic nie da to tak jak powyżej.

To chyba największe uprawnienia jakie możesz sobie nadać jednak Vista i tak może nie pozwolić na usunięcie folderu jeśli znajdują się w nim podfoldery.
Jeśli masz do usunięcia tylko plik to powinno być ok.

Pozdrawiam

• 0

#3 Xauron

Xauron

Nowy

• 3 postów

Napisano 02 09 2008 - 21:29

No niestety nie pomogło ale w tym folderze jest 8572 obiektów... nie mam zamiaru po kolei kasować :)
nie pomogło a konkretnie

"Wystąpił błąd podczas stosowania informacji o zabezpieczeniach do:

[tutaj nazwa folderu których jest 8 tysięcy :P]

Odmowa dostępu"

(dopiero po edytowaniu uprawnień), tak więc jestem właścicielem adminkiem sobie i nie moge skasować tego niepotrzebnego nawet w 1 calu folderu przez co sp1 nie moge zainstalować... no i teraz to wszystko jest jasne że przydałby się jakiś programik...
screen w załączniku

dzięki że ktoś się zainteresował moim problemem :)

okazuje się iż moge usunąć każdy plik ALE po kolei... nie chce marnowam tygodnia na kasowanie 8560 plików! jest jakiś sposób aby zrobić to szybciej?

Załączone miniatury

• B__d....jpg

• 0

#4 Ugol.pl

Ugol.pl

Początkujący

• 26 postów

Napisano 02 09 2008 - 22:53

Na mojej Viście Home Premium pomimo takich komunikatów uprawnienia zostały przyznane :)

Bawiłem się z tym trochę i wiem, że można tego typu pliki wywalić z poziomu Linuxa (ja użyłem zainstalowanego obok Visty, Ubuntu, ale można to samo zrobić w LiveCD), tyle tylko że ja nie usuwałem found.000, ale równie rozrośnięte biblioteki w folderze winsxs (niestety te w przeciwieństwie do found.000 są systemowi potrzebne)

Na forach pojawia się też często porada w postaci programu np unlocker, albo usuwania w trybie awaryjnym, ale podobno nie przynosi to spodziewanych rezultatów.

Pozdrawiam
  • 0

#5 Xauron

Xauron

Nowy

• 3 postów

Napisano 03 09 2008 - 15:03

wychodzi na to że musze zrobić formata i wszystko instalować od nowa... cholerne foldery visty vista sux!

Użyłem killerbox... NIE DZIAŁA!Dołączona grafika NIE JEST W STANIE!Dołączona grafika CO DO [beeep]Y JEST Z TĄ VISTĄDołączona grafika!!
  • 0

#6 muscat

muscat

Początkujący

• 87 postów

Napisano 04 09 2008 - 15:02

Najłatwiej usuniesz te pliki za pośrednictwem bootowalnej płytki z linuksem (live CD). Wystartuj kompa z niej i usuń pliki (wszystkie operacje wykonaj wprost spod konsoli).
  • 0

#7 Daniel W.

Daniel W.

Stały użytkownik

• 259 postów

Napisano 04 09 2008 - 18:40

Myśle,że nie potrzeba az tyle zachodu ...Tryb awaryjny,tam mozemy dowolnie modelowac plikami..

pozdrawiam
Daniel
P.S Nie jestem na tyle światły,aby miec pewnośc,ze w Viscie wystepuje takie cos jak Tryby Uruchamiania sys win...

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych