Skocz do zawartości

Zdjęcie

jak skopiować windows 7 na dysk zewnętrzny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 szoki

szoki

Początkujący

• 51 postów

Napisano 22 01 2012 - 18:04

Witam.Zamówiłem dysk zewnętrzny Western Digital 2.5TB link http://www.dabs.ie/products/western-digital-2-5tb-elements-usb-2-0-3-5--desktop-hard-drive-7VPM.html i mam pytanie czy to dobry dysk czy raczej chała.Co prawda już jest zamówiony online na czwartek ale mogę jeszcze zrobić korektę.Chyba ? Ale ogólnie chodzi mi o wgranie moich dwóch systemów z komputera na ten zewnętrzny mam XP i W7 .Mam to podzielone na 4 partycje W7 na C i F a XP na D i E.Mam 500 GB dysk wewnętrzny.I przez dwa systemy brak mi miejsca.Potem XP chce na PC sformatować i te partycje XP D i E przejdą na konto W7 czyli samoczynnie powiększy się partycja C i F.Dobrze to rozumuję czy coś poplątałem.Czy raczej ręcznie będę musiał dodać te puste partycje po XP do W7 np narzędziem GParted. I czy format XP nie namiesza w W7 ?

Użytkownik szoki edytował ten post 22 01 2012 - 18:13

• 0

#2 szoki

szoki

Początkujący

• 51 postów

Napisano 27 01 2012 - 15:59

Kurcze widzę las rak i mnóstwo wypowiedzi.Och jak świetnie.Co jest czyż by pytanie zbyt prostackie by wspomóc nie świadomego.Ktoś powie od tego są Google by szukać.A ja myślę że forum jest po to by pytać.No cóż dzięki.I szkoda

• 0

#3 Ymo

Ymo

Zaawansowany użytkownik

• 401 postów

Napisano 28 01 2012 - 15:08

Ja nie miałem problemu z odszukaniem tego w google: http://stilger.eu/2010/01/12/instalacja-windows-7-na-napedzie-usb/
na dodatek po polsku, a ty się denerwujesz że ci nikt nie chce odp. może dlatego że tobie się nie chciało wpisać czegoś w google ?
  • 0

#4 szoki

szoki

Początkujący

• 51 postów

Napisano 29 01 2012 - 16:47

Ymo moderatorze nie denerwuje się tylko dziwi mnie fakt że nie ma chętnych by odpowiedzieć.Jest wielu laików między innymi ja , którzy nie mają wiedzy na temat komputerów w każdym temacie.A pisanie pierdół typy -może dlatego że tobie się nie chciało wpisać czegoś w google ? - mija się z celem powstawania forum na tematy komputerowe.Gdyby każdy grzebał tylko w gogle Forum było by zbyteczne. A dla twojej inf zawsze najpierw wertuje Google nim zadam pytanie na forum .Więc nie wnioskuj czegoś czego na pewno nie wiesz.A po drugie Forum jest po to by pytać jak się nie mylę.Następną rzeczą jest fakt że w google tematy są za przeproszeniem roz[beeep]e po całej sieci.I wygodniej jest mieć konkretną odp od konkretnej osoby w jednym miejscu.Tweaks.pl wybrałem bo już otrzymałem tu pomoc.Więc panie moderator zachęcaj by pytać a nie neguj tego.Bo pisanie typu poszukaj se w google jest równe stwierdzeniu SPADAJ NA SZCZAW .Po za tym zadałem pytania na które nie odpowiedziałeś tylko zbyłeś mnie nędznym linkiem który nie wiele tu wnosi.Bez urazy poradziłem sobie bez twojego linka z którym to nie miałeś problemu by go odszukać.Na innym forum gdzie dostałem konkretne odpowiedzi.Jak to bywało wcześniej na tym forum.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych