Witam,
Domyslam sie ze zaraz uslysze ze podobny temat byl poruszany steki razy itd... i ja sie z tym zgadzam:) tylko ze niestety moj problem wciaz pozostaje nierozwiazny:) Sprawa dotyczy podlaczenia karty graficznej do telewizora. Karta graficzna to radeon 9600xt ma wyjscie "TV Output" na instrukcji zaznaczone jako 9 pinowe ale mi wyglada na 7.... no ale moge sie mylic bo dokladnie mu sie nie przygladalem. Do karty dostalem przejsciowke z tego gniazda 9 pinowego na cinch no ale jak na razie nie wydaje mi sie ona specjalnie przydatna:) Co do telewizora to zadne cudo... Daewoo - model (jezeli to istotne) K20C4GT S. Telewizor ten ma z tylu jedno wyjscie euro... i z przodu dwa wyjscia cinch (audio i video) i nic poza tym. No i mam jeszcze kabel z jednej strony zakonczony euro z drugiej svhs 4 pinowy. W pewnym sklepie dowiedzialem sie ze ten kabel moge z powdzeniem wykorzystac... wystarczy wylamac prowadnice we wtyku svhs 4 pinowym i wlozyc do tego gniazda 9 pinowego w karcie graficznej. Pomysl moze i ciekawy ale jak na razie nie dziala. W komputerze mam zainstalowane sterowniki z plyty ktora dostalem do karty graficznej... nie sciagalem nowszych z internetu. Ze sterwonikami z tej plyty zainstalowala sie aplikacja "ATI CATALYST® Control Center" no i jak sama nazwa wskazuje mozna tam sobie troche pozmienaic opcji:) problem w tym ze nie wiem co. Z zakladek ktore tam sa najbardziej przydatna wydaje mi sie "Menedzer ekranow"... i "Opcje wyswietlania" jednak nie za bardzo wiem a wlasciwie w ogole nie wiem jak powinienem poprawnie to wszystko skonfigurowac. Oczywiscie probowalem zmieniac tam ustawienia ale w telewizorze ciagle czarno. Jezeli kogos zainteresowal moj problem bede wdzieczny za kazda pomoc:)
Pozdrawiam.
jak podlaczyc karte graficzna z telewizorem
Rozpoczęty przez
Jesse James
, 12 04 2007 07:29
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych