Skocz do zawartości

jagiel76

OFFLINE Ostatnio: 19 06 2008 22:27
-----

Moje tematy

Prosze o pomoc w ustawieniu biosu MSI 865 Neo3

05 06 2008 - 23:03

Nie wiem dla czego ale zresetował mi sie bios i przestał wykrywac dyski twarde, za pomocą internetu jakoś tam ustawiłem, że je wykrywa ale nie jest za dobrze, wentylator zaczał pracowac na najwyższych obrotach i zawiesza mi sie co jakiś czas . Mialem wiele problemów z tym koputerem w serwisie był z 4 razy. 1 naprawa to plyta glówna wymienili ja na taką samą GA-8IPE 775 G z tym że powiedzieli że jest używana bo takie im przesylają z OPTIMUSA 2 naprawa wymiana i konfiguracja biosu 3 naprawa to znowu wymiana plyty glównej ale tym razem na MSI 6728 VER3 po tej wymianie skończyly sie problemy z płytami a zaczął z kartą vga wiec ją wymieniłem i było dobrze aż do teraz, oczywiscie gwarancja sie skończyla .
konfiguracja:
PENTIUM 4 3,2/800/1MB LGA 775
PLYTA MSI 6728 VER3
HDD HITACHI 160G7200/SATAHDS NA TYM DYSKU JEST SYSTEM
HD 322 HJ 320GB 16 MB SAMSUNG lecz nie wykrywa calej pamieci mam niecale 300GB
KARTA VGA
ATI 2600HD 256
PAMIĘC RAM
2x256 Dual Kingston
DDR 400/256MB APACER ORG SAMSUNG CHIP
DDR 400/256MB APACER ORG SAMSUNG CHIP
ZAŚILACZ
300XT 300W
Dolaczam zdjecia biosu:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

zapomniałem dodac że nie chodzi o podkrecanie tego komputera ale o zwyczajne dobre ustawienie .

Teraz to dopiero jest tragedia nic nie moge zrobić , wystarczy ze wlacze gre lub jakiś program i sie zawiesza cos musialo sie skopać. Może jednak te ustawienia w biosie , przypomne ze wentylator na takich obrotach nigdy nie chodzil albo sporadycznie sie zdarzało, mam go trzy lata i takich problemów z nim nie było.Odlączyłem drugi dysk i nic nie pomogło,przeczyscilem wentylatory i nic . Jeśli chodzi o zasilanie to jakby sie zwiekszyło jest:12.83 skacze góra dól . a na nowy zasilacz narazie mnie nie stać. ;] CO ROBIĆ ? jetem laikiem!Dołączona grafika