Witam!
Mam problem. Mam w domu podpięty internet z osiedlowej sieci. Działa on na starym kompie z win 98se i jest OK. ale jak chciałem podpiąć kabel do laptopa z win xp to już nie działał internet. skonfigurowałem ustawienia: IP. DNS, bramę itp i nic, zmieniłem MACa karty sieciowej na taki jak w starym kompie i nic. Czy ktoś ma pomysł co jeszcze można zmienić żeby działał net? Dodam, że na sieci bezprzewodowej działa OK. tylko, że w domu mam na skętkę i laptop leży bezużyteczny, nie działa ani przeglądarka ani Outlook.
Proszę o pomoc!
internet w windows XP
Rozpoczęty przez
tigerek3
, 15 06 2007 17:32
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 06 2007 - 17:32
Napisano 11 07 2007 - 22:14
powiedz mi w jaki sposob zmieniles adres mac karty sieciowej ?? bo tego sie nie da zrobic
musisz zadzwonic do gosci z sieci osiedlowej i im powiedziec ze zmieniles kompa i oni z twojego laptopa pobiora adres mac karty sieciowej i dopiero wtedy internet zacznie hulac !
milej zabawy
Pozdrawiam!
Przemo
milej zabawy
Pozdrawiam!
Przemo
Napisano 11 07 2007 - 22:23
Da się zrobić i to przy pomocy bardzo prostych programików jak nie kiedy w ustawieniach sterownika karty sieciowej.Powiedz mi w jaki sposob zmieniles adres mac karty sieciowej ?? bo tego sie nie da zrobic
Spróbuj najpierw sprawdzić czy w ogóle karta sieciowa działa w twoim laptopie - połaczcie się bezpośrednio (niestety będziesz musiał kupić osobny kabel) z komputerem stacjonarnym, jeśli będzie działał to znaczy, że masz coś nie tak w ustwaieniach komputera.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych