Witam! Od ostatniej soboty mam problem z komputerem, a mianowicie restartuje się on w najmniej spodziewanym momencie, a czasami także przy starcie wywala BSODa. Myślałem, że to coś ze sprzętem, ale nie, wszystko działa w porządku. Wczoraj udało mi się go przeskanować moim antywirusem (Avira Antivir Personal) z aktualną bazą. Wykrył 3 trojany schowane w K:\System Volume Information. Wrzuciłem je do kwarantanny i myślałem, że będzie spokój, ale niestety dziś znowu się zrestartował. Ad-Aware nic nie znalazł. Podam jeszcze komunikaty z Blue Screenów:
STOP:0x0000009c
Czytałem o nim na stronie Microsoftu i nie tylko, ale to raczej nic z tych rzeczy.
I log:http://wklej.org/id/84019/?zawin=1
Jeszcze parę rzeczy:
Kiedyś procka podkręcałęm, ale zawsze tylko na chwilę, na przykład, żeby zobaczyć na benchmarku ile pkt maxymalnie uzyska.
Testowałem RAM-y Memtestem, i znalazło błędy, ale one kiedyś już były. Procek się nie grzeje za bardzo, nie wiem tylko co do grafiki.
No więc tak. Temperaturę znalazłem tylko CPU - 36 stopni C, napięcie 1.44 chyba i tak swoją drogą, to kondensatory są sprawne jakby co. Aha. Nie powiedziałem Wam jeszcze jednego. Zaczęło się od komunikatu: STOP:0x0000050 (PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA). Potem po przeskanowaniu i znalezieniu trojanów tamten przestał się pokazywać i wyświetla się ten. W ogóle, to jakieś dziwne rzeczy sie dzieją, bo jak chciałem przeskanować Ad-Aware, to mi wywalił jakiś komunikat, że nie może przeskanować. Coś mi tu nie pasowało, bo nigdy wcześniej takiego dziwnego komunikatu nie widziałem. Odpiąłem kabel od neta, dałem start scan i... poszło bez problemów.
Sprawdzałem Easy Tune 5 - częstotliwość jest dobra - 1800 MHz. Nie wiem, czy będzie to przydatne, ale daję konfigurację PC:
AMD Athlon 3000+ 1800 MHz
Gigabyte GA-K8NF-9
Kingston 512 MB DDR 400 MHz
TwinMos 512 MB DDR 400 MHz
jakiś zasilacz razem z obudową
i dyski - Samsung 400 GB
Seagate 200 GB
WinFast 6600 128 MB 128 bit
PS Skanowałem drugi raz Avirą - nic nie wykryła.
Dobra, po wejściu do BIOSu wszedłem w:
PC Health Status:
Vcore OK
DDR25V OK
+3.3V OK
+12V OK
Tak to się przedstawia. Dodam jeszcze, że używam COMODO Firewall i AVIRy AntiVir Personal. Przed awarią używałem Diskeepera i innych defragmentorów. Mam tylko 10 GB wolnego w tym na partycji systemowej 4/20 GB. Wiem, że to mało, ale nie miałem ostatnio czasu na porządki.
Dobra, macie tutaj log z Combofixa, może tam coś jest.
http://wklej.org/id/85405/
Z góry dziękuję za każdą pomoc (albo samą chęć jej udzielenia).
[inne]Restarty i BSODy
Rozpoczęty przez
kasperski
, 02 05 2009 10:02
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 05 2009 - 10:02
Napisano 02 05 2009 - 11:58
1. Spróbuj z innymi kościami RAMu.
2. Przeczyść kompa w środku z kurzu.
3. Sprawdź czy problemy występują też w trybie awaryjnym.
2. Przeczyść kompa w środku z kurzu.
3. Sprawdź czy problemy występują też w trybie awaryjnym.
Napisano 02 05 2009 - 14:05
http://support.microsoft.com/kb/329284/pl
Przetestuj ramy memtestem (jako live CD, ~2 godz)
Przetestuj dysk HD Tune
Przetestuj dysk HD Tune
Napisano 02 05 2009 - 14:28
Testowałem RAM-y Memtestem, i znalazło błędy, ale one kiedyś już były. Procek się nie grzeje za bardzo, nie wiem tylko co do grafiki.
wyraźnie napisał, że już testował ;p
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty