Skocz do zawartości

Zdjęcie

[inne] Problem z Mambo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Taex

Taex

Początkujący

• 21 postów

Napisano 09 11 2006 - 21:33

Postanowiłęm zainstalować sobie Mambo 4.6.1 :D
Wrzuciłem wszystkie pliki na sewer chciałem wejśc na stronę, żeby zaisntalować a tam komunikat:

Mambo Logo
															 Mambo
									  This site is temporarily unavailable.
								  Please contact your System Administrator.
																 2

I tak jest przez cały dzień :D

• 0

#2 Titter

Titter

Linux I Sieć.

• 237 postów

Napisano 09 11 2006 - 23:24

Hehe. Mambo jest podobne do Joomla! A błąd jak dobrze pamiętam wynika ze złych ustawień zmiennych globalnych. W pliku configuration.php trzeba podać dokładną ścieżkę fizyczną na serwerze a nie adres stronki. U mnie w Joomla! ta zmienna sie nazywa "mosConfig_absolute_path" ale nie wykluczone ze z "mosConfig_live_site" tez bedziesz musial pokombinowac :D

• 0

#3 Taex

Taex

Początkujący

• 21 postów

Napisano 10 11 2006 - 07:59

Dziwne. Kiedyś jak instalowałem Mambo to nie miałem tego komunikatu. Normalnie wszedłem w instalator na stronie.
  • 0

#4 Titter

Titter

Linux I Sieć.

• 237 postów

Napisano 10 11 2006 - 09:08

Możliwe, ale jak ostatnio awiłem się Joomla! to coś takiego mi wyskoczyło się musiałem bawić, ale udało mi się dojść bo dłuższych dociekaniach i poszukiwaniach. Napisz czy ci to zadzialalo, albo przejdz po prostu na Joomla! bo to jest ten sam silnik tylko szczegółami się różnią.
  • 0

#5 Taex

Taex

Początkujący

• 21 postów

Napisano 10 11 2006 - 19:08

Zainstalowałem Joomla! Instalacja poszła bez przeszkud ale jak w ostatnim etapie instalacji wdzisnołem dalej to przeniosło mnie na poczaek instalacji. Usunołem Folder installion (czy jakoś tak) i jak wchodze na stronę głowną to przenosi mnie do tego instalatora tylko,że jest komunikat, że stronie nie istnieje :D
  • 0

#6 Titter

Titter

Linux I Sieć.

• 237 postów

Napisano 10 11 2006 - 22:03

A probowales na swoim serwerze domowym najpierw to porzadnie skonfigurowac?? Ja mialem tylko problem ten co ty powyzej. Z instalacja tez cos mialem ale juz nie bardzo pamietam, bodajze przeinstalowalem i dziala. Jak chcesz to moge ci podesla "Joomla! 1.1 + admin PL". Dziala dobrze.
  • 0

#7 Taex

Taex

Początkujący

• 21 postów

Napisano 11 11 2006 - 11:58

Teraz działa dobrze :D Wystarczyło tylko zmienić zawartośc pliku configuration.php :D
  • 0

#8 Titter

Titter

Linux I Sieć.

• 237 postów

Napisano 12 11 2006 - 23:26

Tak jak pisałem :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych