Skocz do zawartości

Zdjęcie

[hosting] xxl-web.com

• Zamknięty Temat jest zamknięty
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Kai

Kai

Stały użytkownik

• 237 postów

Napisano 28 03 2007 - 20:41

Widzę, że tu pusto i mam nadzieję, że mnie nie zbesztacie jak pojawi się tu pierwszy temat recenzujący i oczekujący na opinię w sprawie hostingu XXL-Web.
Na wstępie dodam, iż nie mam żadnych korzyści wynikających z reklamy tego hostingu, nie jestem jego właścicielem, supporterem ani żadną inną osobą powiązaną z tą firmą. Piszę ten temat z jednego powodu. Uważam, że to dobry hosting. Ale dokładniej...
Mam tam konto za na prawdę drobne pieniądze wielkości 1GiB z 25GiB transferem od około 4 miesięcy. W ciągu tego czasu był jeden większy pad, z tego co się orientuje z powodu ataku na serwery dedykowane. I to była ich jedyna wpadka. Hosting prowadzi polak. Nie ma, a przynajmniej jakiś czas temu nie było żadnego problemu by uzyskać u niego pomoc na jakikolwiek temat dotyczący hostingu. Zaznaczyłem nie było, bo ostatni raz takiej potrzebowałem ok. 3 miesięcy temu (drobny problem z Pleskiem wynikający z specyfiki panelu). Administrator odpisywał w przeciągu 30 minut do godziny, treściwie i na problem - nie jak to jest na wielu hostingach, zbywając klienta. Cóż jeszcze? Przede wszystkim poszanowanie dla klienta. Po tym padzie który zaznaczyłem wcześniej otrzymałem, jak zresztą z tego co wiem każdy poszkodowany klient miesiąc hostingu gratis - co na pewno jest na plus dla hostingodawcy.
A teraz kilka spraw w punktach (czyli co otrzymujemy z tego hostingu):* panel Plesk
* możliwość tworzenia nielimitowanej ilości kont email, baz mysql, kont subdomenowych
* możliwość podpięcia dowolnej domeny (udostępnione dnsy)
* filtr antyspamowy i antywirusowy
* możliwość tworzenia certyfikatów do https
* możliwość parsowania plików asp
* dobry support
* szybkie konta przy niskiej cenie
* i kilka innych drobniejszych plusów :]
I teraz sprawa :rolleyes: Zaraz mnie ktoś oskarży o reklamę. Proszę bardzo, ale chciałbym jakieś argumenty wraz z tym. Bo może to ja miałem tylko szczęście i mi moje konto działa dobrze. A może to na prawdę na dzień dzisiejszy jest dobry hosting? To już pytanie bez odpowiedzi. Mam tylko nadzieję, że tak będzie jeszcze bardzo długo... jeśli tak, polecam wszystkim.
Czekam na wypowiedzi innych :]
Kai

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych